Annons

Se bilderna från B&D-kvällen i Göteborg!

Den 28 september bjöds det på en fullspäckad Books & Dreams-föreställning på vackra Stora Teatern i Göteborg.

Under kvällens första halva gästades vi av storycoachen och inspiratören Katrin Sandberg (Hitta din sanna story), biografiaktuella artisten och TV-personligheten Christer Björkman (Generalen), journalisten Karin Alfredsson, som efter sex års uppehåll är tillbaka som författare (Skrik tyst så inte grannarna hör) och prisbelönta spänningsstjärnan Anders de la Motte (Höstdåd), som till publikens förtjusning visade sina skills som tidigare barpianist och spelade på Stora Teaterns hundraåriga flygel.

Vi fick även möta Johanna Bergkrantz från vår samarbetspartner Läkarmissionen som informerade om den akuta hungerkatastrofen i Sydsudan där över en miljon barn riskerar att dö av undernäring om de inte får hjälp. Läs mer om Läkarmissionens arbete och ge en gåva.

I pausen bjöds det på mat, vin boksignering och bokförsäljning som sköttes av Akademibokhandeln. Dessutom bjöd Nespresso på goda kaffekakor som var mycket uppskattade.

I andra akten fick vi möta norska succéförfattaren Anne B. Ragde på scenen (Det finns alltid förlåtelse), feelgooddrottningen Åsa Hellberg som berättade om den tredje fristående boken i sin hyllade Sonja-serie (Sonjas andra chans) och deckarkungen Jens Lapidus, aktuell med tredje delen i sin Stockholm Noir-serie (Top dogg). Dessutom bjöds det på fint vinstregn med bland annat höstens bokpaket, hudvårdskit, biljetter till Göteborgsoperans hyllade dansföreställning Kult och operaföreställningen De sju dödssynderna & Gianni Schicchi.

STORT TACK till alla fantastiska författare, gäster och samarbetspartners som förgyllde denna kväll!

Följ oss gärna även på Facebook och Intagram, så missar du inga
Books & Dreams-nyheter.

Skärmavbild 2017-10-05 kl. 09.03.02

 

Hej Anders de la Motte!

ANDERS

Hej Anders de la Motte! Snart åker du till Göteborg för späckade mässdagar – hur känns det att få möta B&D-publiken på Stora Teatern imorgon?
– Jag har ju suttit instängd i min skrivarlya de senaste 8 månaderna med Höstdåd och ser därför väldigt mycket fram emot både en intensiv bokmässa och att möta B&D-publiken i Göteborg.
B&D är ett av Sveriges allra bästa bokevent med en stor, engagerad och påläst publik så det är ett av de framträdanden jag ser allra mest fram emot!

Höstdåd är den andra fristående delen i din spänningsserie på temat årstider – vilken relation har du till hösten?
– Hösten är melankolisk och sorglig årstid som samtidigt är otroligt vacker. ”Den svenska sommaren väljer helt rätt sätt att dö på”, som Håkan säger i första kapitlet till Höstdåd.
”En gigantiska jävla färgexplosion innan det eviga mörkret.” Jag tycker om att tänka på hösten på det sättet. Sommarens sista föreställning innan vintermörkret.

Vilka reaktioner har du fått på boken?
– Reaktionerna har varit oerhört positiva, både läsare och recensenter verkar älska Höstdåd minst lika mycket som jag, vilket såklart är varje författares dröm.
Jag är faktiskt lite överväldigad över hur väl både Slutet på Sommaren och Höstdåd verkar gå hem hos läsarna. Och väldigt, väldigt glad förstås inte minst eftersom böckerna ligger mig själv väldigt nära både i ton, miljöer och tid.

Se bilderna från Books & Dreams-kvällen den 19/9!

BOOKS & DREAMS FÖRFATTARKVÄLL, OSCARSTEATERN 19 SEPTEMBER

Vilken skön start på hösten! Tisdagens stjärnspäckade Books & Dreams-föreställning kickstartade säsongen med en blandning av feelgood, spänning, stil och starka livshistorier.

På scenen gästades vi av stilsäkra kollegorna Ebba von Sydow & Emilia de Poret (Säker stil – 101 stiltips), som inledde första akten. Kritikerhyllade författaren Per Hagman  var där och berättade om sin självbiografiska bok (Ingens älskare, allas älskling), precis som biografiaktuella Lotta Gray (Himlen kan vänta). Feelgooddrottningen Åsa Hellberg charmade publiken och berättade om den tredje fristående boken i sin hyllade Sonja-serie (Sonjas andra chans). Vi fick även möta Eva Nordenstam från vår samarbetspartner Läkarmissionen som var där och berättade om den akuta hungerkatastrofen i Sydsudan där över en miljon barn riskerar att dö av undernäring om de inte får hjälp. HÄR kan du läsa mer om Läkarmissionens arbete och ge en gåva.

I pausen bjöds det som vanligt på mat, vin och boksignering och besökarna fick dessutom smaka på mycket gott kaffe som Nespresso bjöd på. I andra akten fick vi möta storycoachen och inspiratören Katrin Sandberg (Hitta din sanna story), prisbelönta deckarstjärnan Emelie Schepp (Pappas pojke) och inte minst folkkära artisten Tomas Ledin (Inte ett moln så långt ögat kan nå).

 TACK till alla fantastiska författare, gäster och samarbetspartners. Vi ses i Göteborg nästa vecka!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Hej Ebba von Sydow & Emilia de Poret!

emilia & Ebba

Hur känns det att få möta Books & Dreams-publiken i Stockholm?

– Vi är superladdade, det ska bli himla roligt!

I dagarna kommer Säker stil – 101 stiltips, uppföljaren till Säker stil. Vilka reaktioner fick ni på första boken och hur vill ni sammanfatta fortsättningen?
– Vår första bok handlar om att ta en helhetsgrepp som grunden, att rensa, att få koll på vad du har och kitta dig med klassiker. 101 stiltips handlar om att ta vara på säker stil-garderoben, att addera det där lilla extra som gör stor skillnad. Vi hjälper dig att bli din egen bästa stylist!

Vad betyder stil för er?
– Att ha stil är att ha gott klädsjälvförtroende. Det är att veta exakt vad du ska ta på dig, en trött tisdagsmorgon i november, för att bli ditt allra bästa jag – stil är också att våga utmata sig själv, att våga experimentera.

Enkelt sätt att piffa vardagsgarderoben?
– Addera ett plagg eller en klänning i höstens hetaste färg: rött!

Vad gör ni höst?
– Vi släpper Säker stil-podden varje torsdag, nya boken nu i september och sedan längtar vi efter att komma ut och dela med oss av stiltips.

100 kr rabatt i Sthlm & Gbg!

100rabatt

Varmt välkommen till höstens stjärnspäckade Books & Dreams-kvällar i Stockholm och Göteborg. Det blir en helkväll med personliga författarsamtal under ledning av Carina Nunstedt och Josefine Sundström. I biljetten ingår även vin & wrap, fina utlottningar, goodiebag och möjlighet att köpa signerade böcker till specialpris.

BOOKS & DREAMS, OSCARSTEATERN, STOCKHOLM 
NÄR: Tisdag 19 september 2017, kl 18.00–21.30. Insläpp kl 17:30.
VAR: Oscarsteatern, Kungsgatan 63, Stockholm.
KLARA FÖRFATTARE: Folkkära artisten Tomas Ledin (Inte ett moln så långt ögat kan nå), biografiaktuella Lotta Gray (Himlen kan vänta), feelgooddrottningen Åsa Hellberg (Sonjas andra chans), kritikerrosade författaren Per Hagman (Ingens älskare, allas älskling), storycoachen och inspiratören Katrin Sandberg (Hitta din sanna story), deckarstjärnan Emelie Schepp (Pappas pojke) och stilsäkra kollegorna Ebba von Sydow och Emilia de Poret (Säker stil – 101 stiltips).

PRIS: 265 kr för 1 biljett (ordinarie pris för 1 biljett är 365 kr). Ange kod BD100.

BOKA STHLM 19/9 HÄR!  (Ange kod BD100)

BOOKS & DREAMS, STORA TEATERN, GÖTEBORG
NÄR: Torsdag 28 september 2017, kl 18.00–21.30. Insläpp kl 17:30.
VAR: Stora Teatern, Kungsparken 1, Göteborg.
KLARA FÖRFATTARE: Biografiaktuella artisten och TV-personligheten Christer Björkman (Generalen), journalisten och författaren Karin Alfredsson (Skrik tyst så inte grannarna hör), deckarkungen Jens Lapidus (Top dogg), norska succéförfattaren Anne B. Ragde (Det finns alltid förlåtelse), feelgooddrottningen Åsa Hellberg (Sonjas andra chans),prisbelönta spänningsstjärnan Anders de la Motte (Höstdåd) samt storycoachen och inspiratören Katrin Sandberg (Hitta din sanna story). 
PRIS: 265 kr för 1 biljetter (ordinarie pris 365 kr för 1 biljett).

BOKA GÖTEBORG 28/9 HÄR!

Frågor: info@booksdreams.se.

 

Fint biljetterbjudande på Books & Dreams höstkvällar!

Bokmässanbanner

Möt Jens Lapidus, Christer Björkman, Emelie Schepp med flera – Gå 2 betala för 1!

Varmt välkommen till höstens stjärnspäckade Books & Dreams-kvällar i Stockholm och Göteborg. Det blir en helkväll med personliga författarsamtal under ledning av Carina Nunstedt och Josefine Sundström. I biljetten ingår även vin & tilltugg, fina utlottningar, goodiebag och möjlighet att köpa signerade böcker till specialpris.

BOOKS & DREAMS, OSCARSTEATERN, STOCKHOLM 
NÄR: Tisdag 19 september 2017, kl 18.00–21.30. Insläpp kl 17:30.
VAR: Oscarsteatern, Kungsgatan 63, Stockholm.
KLARA FÖRFATTARE: Folkkära artisten Tomas Ledin (Inte ett moln så långt ögat kan nå), biografiaktuella Lotta Gray (Himlen kan vänta), feelgooddrottningen Åsa Hellberg (Sonjas andra chans), storycoachen och inspiratören Katrin Sandberg (Hitta din sanna story), deckarstjärnan Emelie Schepp (Pappas pojke) och stilsäkra kollegorna Ebba von Sydow och Emilia de Poret (Säker stil – 101 stiltips).

PRIS: 395 kr för 2 biljetter (ordinarie pris för 1 biljett är 395 kr). Ange kod KOMPISPRIS.

BOKA STHLM 19/9 HÄR!  (Ange kod KOMPISPRIS)

BOOKS & DREAMS, STORA TEATERN, GÖTEBORG
NÄR: Torsdag 28 september 2017, kl 18.00–21.30. Insläpp kl 17:30.
VAR: Stora Teatern, Kungsparken 1, Göteborg.
KLARA FÖRFATTARE: Biografiaktuella artisten och TV-personligheten Christer Björkman (Generalen), journalisten och författaren Karin Alfredsson (Skrik tyst så inte grannarna hör), deckarkungen Jens Lapidus (Top dogg), norska succéförfattaren Anne B. Ragde (Det finns alltid förlåtelse), feelgooddrottningen Åsa Hellberg (Sonjas andra chans),prisbelönta spänningsstjärnan Anders de la Motte (Höstdåd) samt storycoachen och inspiratören Katrin Sandberg (Hitta din sanna story). 
PRIS: 390 kr för 2 biljetter (ordinarie pris 390 kr för 1 biljett).

BOKA GÖTEBORG 28/9 HÄR!

Frågor: info@booksdreams.se.

 

Hej Karin Alfredsson!

medverkar

Hur känns det att få möta Books & Dreams-publiken?

– Roligt. Det är länge sedan jag hade en ny bok, och var ute och pratade om mina böcker, så det känns spännande – och lite pirrigt.Efter flera år som biståndschef i södra Afrika är du nu tillbaka som författare till dina läsares stora glädje!
– Att skriva skönlitterärt är svårt, och roligt, men minst lika roligt tycker jag det är att göra research så att fantasin har något att ta spjärn emot. I det här fallet en afrikansk verklighet.

Skrik tyst så inte grannarna hör är din första bok på sex år, hur vill du kort sammanfatta handlingen?
– I ett hus i Lusaka, Zambia bor det svenska biståndsarbetarparet och deras kock med flickvän. Våldet växer bakom murarna, liksom tystnaden. Tills en oväntad utväg öppnar sig…

Ett av de aktuella teman i boken är just bistånd, hur har dina år i Afrika påverkat ditt författarskap?
Jag har lärt mig mycket om zambiers vardag och sätt att tänka, och en hel del om biståndets utmaningar. Jag hoppas kunna berätta om verkligheten, mitt i fiktionen. Och – än en gång – understryka hur mycket mer som förenar oss människor än det som skiljer.

Vad gör du i sommar och vad läser du helst i hängmattan?
– Vi har köpt ett fritidshus i Sörmland och utforskar nya omgivningar. Hängmattan från Guatemala har precis hängts upp mellan två äppelträd. Där läser jag Helena Thorfinns Den som går på tigerstigar och Agneta Pleijels Doften av en man. Och flera nyutkomna deckare. Jag sitter numera i Svenska Deckarakademin.

Hej Emelie Schepp!

EmelieS

Du är nyss hemkommen från Crimetime Gotland och i september får du möta Books & Dreams-publiken för första gången! Vilka förväntningar har du?

   – Höga! Tidigare har jag suttit i publiken vet hur uppskattade evenemangen är. Nu är det som sagt första gången jag får kliva upp på scenen, så det känns nytt och spännande.

För andra året i rad vann du Crimetime Specsavers Award: Årets deckarförfattare – läsarnas pris. Vad betyder det för dig?

– Det betyder allt. Det finns inget finare än att hyllas av sina fans och jag är otroligt tacksam och lycklig över priset.

Pappas pojke har precis lanserats – den fjärde delen i din bästsäljande och internationellt hyllade serie om åklagaren Jana Berzelius. Hur vill du kort sammanfatta handlingen?

– En skräckslagen pojke ringer till sin pappa som är på väg hem och berättar att det är någon i huset. Därefter är pojken spårlöst försvunnen. Jana Berzelius leder förundersökningen och tillsammans med polisen försöker hon ta reda på vad ligger bakom försvinnandet. Samtidigt begär den skoningslöse Danilo Peña att Jana ska besöka honom i häktet. När hon till slut går med på att träffa honom kastas hon rakt in i en kamp på liv och död, där allt sätts på spel och ingen går säker. 

Vad läser du helst själv?

– Jag läser helst deckare och spänning.

Vad har du för planer i höst?

– Jag har flera signeringsturnéer framför mig i Sverige, Finland, Tyskland och USA. Och däremellan ska jag skriva på bok nummer fem i serien om Jana Berzelius.

Möt Emelie Schepp på Books & Dreams-kvällen i Stockholm den 19 september – säkra din plats idag! 

Hjälp Läkarmissionen att rädda livet på gravida kvinnor och deras bebisar!

collageLM

För många av oss i Sverige är en säker förlossning en självklarhet, likaså att snabbt erbjudas vård om komplikationer i graviditeten uppstår. Men så är det tyvärr inte för alla och runt om i världen dör det gravida kvinnor helt i onödan för komplikationer som hade kunnat lösas om de hade upptäckts i tid. En som det hade kunnat gå riktigt illa för om hon inte snabbt hade fått vård under sin förlossning är artisten Jessica Andersson.

– Den nionde oktober 2002 födde jag min son Liam. Och efter en förlossning som kändes som en evighet så var jag starkast i världen och så stolt över att ha fött fram min fina, friska pojke.

Så berättar Jessica Andersson i Läkarmissionens film inför mors dag. Men när bebisen var ute slutade Jessica aldrig att blöda. Det visade sig att livmodern hade spruckit, läget var kritiskt och om inte Jessica snabbt hade fått riktigt bra hjälp på sjukhuset, hade hon inte överlevt. Se hela filmen här.

Nu kan du hjälpa en fattig kvinna i DR Kongo, där mödradödligheten är som störst, att överleva genom att ge henne en säker förlossning. Köp en mors dag-present som räddar liv för bara 150 kr. SMS:a MORSDAG till 729 72 så får du ett gåvokort direkt till din mobil. Du kan också betala med kontokort eller swish.

LÄS MER HÄR!

SE BILDERNA FRÅN CRIMETIME GOTLAND 2017

Vilka dagar! Vilken deckarfest! Se alla fantastiska bilder från Crimetime Gotland 2017, den 3–5 augusti i Visby. Stort tack till alla er besökare och författare, volontärer, bokförlag och samarbetspartners som gjorde festivalen möjlig! Foto: Karl Melander

SE BILDERNA HÄR!