5 frågor till Golnaz Hashemzadeh!

Golnaz Hashemzadeh

Vi har ställt fem snabba frågor till  Golnaz Hashemzadeh som gästar Books & Dreams stora författarkväll på Skandiabiografen i Stockholm den 13 maj.

Vill du också lyssna på henne och  alla de anda författarna på scenen? BOKA DIN BILJETT HÄR!

Grattis till din debutbok (som nu finns i pocket). Hur har det varit att debutera?

– Overkligt roligt! Framförallt att så många olika typer av människor uttryckt hur berörda de blivit och hur mycket de känt igen sig i berättelsen. Det får mig att känna att berättelsen fångat något allmänmänskligt, vilket ju var drömmen från början.

Vad betyder skrivandet för dig?

– Skrivandet hjälper mig att förstå mig själv och andra människor. Medan man skriver växer det fram mönster och samband som man inte visste fanns innan de blinkar mot en från skärmen. Jag kan bli chockad ibland, över det som kommer ur mig. Det är som att mitt inre berättar sanningar jag inte visste fanns.

Skriver du på något för tillfället?

–Ja. Det är en berättelse om identitet och tillhörighet. Eller kanske snarare identitetslöshet och den stora längtan efter tillhörighet. Likt Hon är inte jag i temat, men utifrån ett helt annat perspektiv.

Hur ser din vår ut?

– Jag kommer att göra en rad framträdande kring Hon är inte jag och de teman som boken berör. Identitet, tillhörighet, press utifrån och att bryta sig fri.   Sedan har vi också en spännande vår i den ideella organisation jag driver, Inkludera Invest som arbetar för att inkludera fler människor som deltagande i och bidragande till samhällslivet. Sommaren inleds med Inkludera-event i Almedalen.

Vad vill du förmedla till publiken som gästar Books & Dreams event där du medverkar den 13 maj?

– Att våga! Våga vara tillåtande och inbjudande mot andra människor, men också att våga drömma, våga gå sin egen väg.

Kommentera