Hej Anders de la Motte!

ANDERS

Hej Anders de la Motte! Snart åker du till Göteborg för späckade mässdagar – hur känns det att få möta B&D-publiken på Stora Teatern imorgon?
– Jag har ju suttit instängd i min skrivarlya de senaste 8 månaderna med Höstdåd och ser därför väldigt mycket fram emot både en intensiv bokmässa och att möta B&D-publiken i Göteborg.
B&D är ett av Sveriges allra bästa bokevent med en stor, engagerad och påläst publik så det är ett av de framträdanden jag ser allra mest fram emot!

Höstdåd är den andra fristående delen i din spänningsserie på temat årstider – vilken relation har du till hösten?
– Hösten är melankolisk och sorglig årstid som samtidigt är otroligt vacker. ”Den svenska sommaren väljer helt rätt sätt att dö på”, som Håkan säger i första kapitlet till Höstdåd.
”En gigantiska jävla färgexplosion innan det eviga mörkret.” Jag tycker om att tänka på hösten på det sättet. Sommarens sista föreställning innan vintermörkret.

Vilka reaktioner har du fått på boken?
– Reaktionerna har varit oerhört positiva, både läsare och recensenter verkar älska Höstdåd minst lika mycket som jag, vilket såklart är varje författares dröm.
Jag är faktiskt lite överväldigad över hur väl både Slutet på Sommaren och Höstdåd verkar gå hem hos läsarna. Och väldigt, väldigt glad förstås inte minst eftersom böckerna ligger mig själv väldigt nära både i ton, miljöer och tid.

Kommentera