B&D 7 MARS: Feelgood, spänning, yoga och stora drömmar!

Detta bildspel kräver JavaScript.

BOOKS & DREAMS FÖRFATTARKVÄLL 7 MARS

Hurra, vilken vårkväll det blev! Tisdagens stjärnspäckade Books & Dreams-föreställning kickstartade våren med en blandning av skön feelgood, spänning, yoga och stora drömmar.

På scenen gästades vi av nya feelgood-stjärnan Eli Åhman Owetz (Hemma hos Bettan) som charmade publiken med sina sköna 50-talistkaraktärer och välbekanta retroblinkningar. Stefan Ahnhem (Arton grader minus) har snabbt blivit en ny stjärna på deckarhimlen. Hans två första prisbelönta böcker har sålt i över 200 000 exemplar i Sverige och rönt stora framgångar utomlands. Nu gästade han oss för att berätta om hans tredje gastkramande kriminalroman. I en inspelad videointervju från Dallas berättade författaren Glennon Doyle Melton (Love Warrior) om sin hyllade memoar och NY Times-bästsäljare som valdes ut av Oprah valde ut den till favorit i sin bokklubb. Nu kommer den äntligen på svenska. På plats var även entreprenören, författaren och tv-personligheten Paolo Roberto (Paolos yoga) som fastnade för yogan under en resa till Indien för 13 år sedan. I boken guidar han både nybörjaren och den vana utövaren till ett rikare yogaliv, dessutom fick Books & Dreams programledare Carina Nunstedt testa på en av övningarna ur boken. På tal om yoga så fick vi även möta Petra Bachmann, designer för Ellos och Sense of Karma, en helt ny klädkollektion med fina, följsamma yogaplagg. Under kvällen hade vi även vår samarbetspartner Läkarmissionen på plats. Eva Nordenstam berättade om könsstympning, som är en ohygglig verklighet för många flickor i Kenya och Läkarmissionens hårda arbete för att förhindra att fler flickor utsätts.

I pausen bjöds det som vanligt på mat, vin och boksignering. Dessutom fick vi även besöka Sense of Karmas fina monter och se den nya yogakollektonen och provsmaka Richard Juhlins fantastiskt goda alkoholfria bubbel.

Andra akten inleddes med spänningsduon Camilla Grebe och Paul Leander Engström (Den sovande spionen). De lärde känna varandra under studietiden på Handelshögskolan, men det skulle dröja 25 år innan de bestämde sig för att skriva ihop. Detta är den tredje delen i deras hyllade Moskva Noir-trilogi. Med utgångspunkt i sitt eget liv har Birgitta Ohlsson (duktiga flickors revansch) skrivit ett engagerande försvarstal till prestationsprinsessorna. Efter endast några veckor i bokhandeln har sålt i över 10 000 exemplar och är den senaste tidens stora boksnackis. Kvällens Grand final var ingen mindre än folkkära tv-personligheten och författaren Agneta Sjödin (Från hjärtat), som menar att vi måste sprida mer kärlek. I sin inspirationsbok uppmanar hon oss att bli bättre medmänniskor.

TACK till alla fantastiska författare, gäster och samarbetspartners. Vi ses i höst igen – ringa in den 19/9 och 28/9 i kalendern redan nu! Då besöker vi Stockholm respektive Göteborg för två oförglömliga helkvällar.

Kommentera