Hej Emelie Schepp!

EmelieS

Du är nyss hemkommen från Crimetime Gotland och i september får du möta Books & Dreams-publiken för första gången! Vilka förväntningar har du?

   – Höga! Tidigare har jag suttit i publiken vet hur uppskattade evenemangen är. Nu är det som sagt första gången jag får kliva upp på scenen, så det känns nytt och spännande.

För andra året i rad vann du Crimetime Specsavers Award: Årets deckarförfattare – läsarnas pris. Vad betyder det för dig?

– Det betyder allt. Det finns inget finare än att hyllas av sina fans och jag är otroligt tacksam och lycklig över priset.

Pappas pojke har precis lanserats – den fjärde delen i din bästsäljande och internationellt hyllade serie om åklagaren Jana Berzelius. Hur vill du kort sammanfatta handlingen?

– En skräckslagen pojke ringer till sin pappa som är på väg hem och berättar att det är någon i huset. Därefter är pojken spårlöst försvunnen. Jana Berzelius leder förundersökningen och tillsammans med polisen försöker hon ta reda på vad ligger bakom försvinnandet. Samtidigt begär den skoningslöse Danilo Peña att Jana ska besöka honom i häktet. När hon till slut går med på att träffa honom kastas hon rakt in i en kamp på liv och död, där allt sätts på spel och ingen går säker. 

Vad läser du helst själv?

– Jag läser helst deckare och spänning.

Vad har du för planer i höst?

– Jag har flera signeringsturnéer framför mig i Sverige, Finland, Tyskland och USA. Och däremellan ska jag skriva på bok nummer fem i serien om Jana Berzelius.

Möt Emelie Schepp på Books & Dreams-kvällen i Stockholm den 19 september – säkra din plats idag! 

Kommentera