Hjälp Läkarmissionen att rädda livet på gravida kvinnor och deras bebisar!

collageLM

För många av oss i Sverige är en säker förlossning en självklarhet, likaså att snabbt erbjudas vård om komplikationer i graviditeten uppstår. Men så är det tyvärr inte för alla och runt om i världen dör det gravida kvinnor helt i onödan för komplikationer som hade kunnat lösas om de hade upptäckts i tid. En som det hade kunnat gå riktigt illa för om hon inte snabbt hade fått vård under sin förlossning är artisten Jessica Andersson.

– Den nionde oktober 2002 födde jag min son Liam. Och efter en förlossning som kändes som en evighet så var jag starkast i världen och så stolt över att ha fött fram min fina, friska pojke.

Så berättar Jessica Andersson i Läkarmissionens film inför mors dag. Men när bebisen var ute slutade Jessica aldrig att blöda. Det visade sig att livmodern hade spruckit, läget var kritiskt och om inte Jessica snabbt hade fått riktigt bra hjälp på sjukhuset, hade hon inte överlevt. Se hela filmen här.

Nu kan du hjälpa en fattig kvinna i DR Kongo, där mödradödligheten är som störst, att överleva genom att ge henne en säker förlossning. Köp en mors dag-present som räddar liv för bara 150 kr. SMS:a MORSDAG till 729 72 så får du ett gåvokort direkt till din mobil. Du kan också betala med kontokort eller swish.

LÄS MER HÄR!

Kommentera