Möt yogaboksaktuella Paolo Roberto på nästa helkväll!

paolos

Hej Paolo! Hur upptäckte du yogan?
– Jag har hållit på väldigt länge med yoga. Tror jag köpte min första yogabok när jag var sexton. Men hittade väl hem på riktigt för tretton år sedan under en resa till Indien.

Du är nu aktuell med ”Paolos yoga”, för vem är boken skriven?
– För alla! Dels de som har hållit på ett tag, men som behöver lite mer fysiska utmaningar i sin yoga. Men den är också skriven för den som aldrig har provat och som behöver stretcha ut eller kanske vill komma tillrätta med sitt ryggont. Den som verkligen inte tror att den behöver yoga brukar vara den som verkligen drar nytta av den. Att säga att man är för stel för att hålla på med yoga är ungefär som att säga att man är för smutsig för att ta en dusch.

Bästa tipset för nybörjaren?
– Bästa tipset är att tänka att yoga inte är tortyr. Så pressa och tvinga inte kroppen utan älska kroppen så kommer den älska dig tillbaka. Yoga är lika mycket mental träning som fysisk.

Vad inspireras du av?
– Jag inspireras av det mesta, en tavla, något jag läser eller en byggnad jag ser. Jag har lätt för att bli inspirerad, tänka kreativt och få nya idéer.

Möt Paolo Roberto, Agneta Sjödin, Birgitta Ohlsson med flera på Books & Dreams flora författarkväll den 7 mars på Oscarsteatern.

Kommentera