”Den ska fungera som en varm dunjacka en mörk vinternatt”

Nu är han igång! Välkommen vår nya bloggare kommunikationskonsulten Ola Ringdahl. I höst är han aktuell med Det blir bra – Manual för skilda män, en öppen men lika uppmuntrande bok om hur man som man förhåller sig sin nya vardag med barnen, vännerna, hemmet, ekonomin och hushållssysslorna efter en skilsmässa. 

Hej Ola, välkommen till booksdreams.se, hur känns det?

– Mycket roligt. Smickrande att bli tillfrågad. Och som en unge inför julafton att förhoppningsvis få kontakt med människor som läst min bok och/eller min blogg

Du är aktuell med boken Det blir bra – Manual för skilda män, hur vill du beskriva den?

– Jag vill att den ska fungera som en varm dunjacka en mörk vinternatt. Den är en hoppingivande och konkret manual för män som har skilt sig och som inte riktigt vad de ska göra av med alla tankar och känslor, och känner sig ensamma i den situationen. Så kände jag, så jag har skrivit en bok som jag hade behövt då, men som jag bara hade kunnat skriva först nu, 10 år senare.

Vad tror du att läsarna vill veta om dig? (Vi har hört att du är en av de mest anlitade speakerrösterna i Sverige…)

– Ja, jag skulle säga att i princip 99% av alla som regelbundet tittar på TV har hört min röst. Jag arbetar som speakerröst för alla möjliga sammanhang – reklam i TV och radio, programpresentatör (som i Sveriges Mästerkock TV 4), e-learning, information och så vidare.

– Har arbetat med kommunikation de senaste 24 åren. Och jag kan nu se en intressant utveckling: först journalist, sedan innehåll på webb, sedan internkommunikation på intranät och nu personlig internkommunikation, dvs att jag nu tycker att personlig utveckling är något av det mest intressanta man jobba med. Och därför nu utbildar mig till att bli diplomerad coach.

– Är själv överraskad över min egen vurm för sådant som luktar gott, sedan tre år tillbaka! Jag ÄLSKAR nu för tiden doftljus, tvålar och parfymer.

Vad kommer vi att få läsa om i din blogg?

– Jag kommer att skriva med en blandning om hur skrivprocessen varit till funderingar om vad fan ska jag skriva nu då? Jag kommer även att dela med mig av råd och tips för att skriva (med sköna musiktips från Spotify i bakgrunden), betraktelser från också min, som allas, vanliga vardag. Men det gnistrar av juveler i asfalten… Bilder, citat, boktips, och allt annat som inspirerar mig och som jag MÅSTE få dela med mig av! Och en sista; hjärta och smärta – en riktig man skrattar OCH gråter.

Vilka förväntningar har du på ditt bloggande?

Jag vill jättegärna få igång en dialog med den (?) de (?) som läser och veta om det finns  någon hon/han vill fråga eller veta om?

TA MIG TILL BLOGGEN!

Ola Ringdahl_9[3]

Kommentera