Tack för en fantastisk författarkväll!

Det var bänkat till sista raden på Books & Dreams stora författarevent den 11 mars. Ett fantastiskt författargäng kom och delade med sig öppenhjärtigt av sig själva och sina böcker. Vissa hade till och med kommit långväga (som Gunilla Bergensten – annars bosatt i San Francisco). Och  vi fick äran att gästas av härliga (och mycket upptagna) Michael Nyqvist, som äntligen var hemma i Sverige igen efter långa filminspelningar utomlands. Vi fick även möta Elsa Billgren som gjorde kvällen underbart glammig med sina tylliga vintagedrömmar till klänningar (som hon visade upp på scenen). Många nyfikna blickar riktades mot Jonas Hassen Khemiri som berättade om senaste boken Jag ringer mina bröder, som snabbt sålde slut under boksigneringen. Catharina Ingelman–Sundbergs lockade många skratt när hon berättade om sin senaste kriminalkomedi Kaffe med rån, som har blivit en succé och redan sålts till flera länder. Men mest nöjd är hon över att hennes yngsta läsare är 8 år. Jenny Åkervall var kvällens debutant (en firad sådan). Hennes bok Jag tjänar inte har lovordats och kallats både viktig, skarpsynt och extra spännande med de trovärdiga skildringarna från politikens miljöer. (Jenny har ju själv bland annat varit talskrivare åt Göran Persson).

Vi är också glada över scenen som inreddes med vackra vintage-möbler från Läkarmissionens Second hand-butik i Vällingby. Och de fina kuddarna från Gudrun Sjödén som vi fick lotta ut i ett härligt kuddregn på scenen. Under kvällen lottade vi ut många andra fina vinter, inte minst en resecheck från Ving på 15000 som gjorde att vinnaren Malin tjoade av lycka!

Alla gick hem med en fullproppad goodiebag med en novell av Jonas Hassen Khemiri, hyllade boken Sanningen av Riikka Pulkkinen från Norstedts och presenter från bl a Gudrun Sjöden, Anthon Berg, Lipton och Santa Maria.

Tack alla fina författare, gäster, medarbetare och sponsorer som kom och satte guldkant på årets första Books & Dreams-kväll.

Speciellt tack till kvällens huvudsponsorer Ving, Storytel, Bonnierförlagen och Norstedts.

Tack även till Novellix, Loka, Make Up StoreSpoilconcept & Spets produktion

Vi ses snart igen – boka din biljett till vårt nästa stjärnspäckade event den 13 maj redan idag!

 

 

Kommentera