Wow, vilken show!

Detta bildspel kräver JavaScript.

13 MAJ 2014. Försommarens stora Books & Dreams-event blev en kväll fylld av spännande historier, skratt, gråt och kärlek. Drygt 500 Books & Dreams-läsare och bokentusiaster kom till Skandiabiografen i Stockholm för att lyssna, skratta och mingla med författarna. Under kvällen gästades chefredaktör Carina Nunstedt av en dynamisk skara bokaktuella personligheter på scenen. Inledde gjorde spänningsförfattaren Ann Rosman, aktuell med Havskatten, och berättade om hur hon under sin föräldraledighet bestämde sig för att satsa på skrivardrömmen. Humorstjärnan Klara Zimmergren, aktuell med Längtan bor i mina steg, berörde många med sin öppenhjärtiga berättelse om kampen för ett eget barn. Årets journalist, den karismatiska Staffan Heimerson, tog oss med på en gastronomisk resa genom Provence och lät oss känna dofterna av det sydfranska köket med matboken Le Menu, tack!

I andra akten fick vi möta multikreatören och bloggaren Isabel Adrian som debuterar med Sex, droger och en DJ, delvis baserad på hennes eget liv. Det blev ett samtal om glitter och glamour men även om den smutsiga baksidan av det ljuva livet. Ägde scenen och bjöd på skrattfest gjorde kvällens hiphop-kung Dogge Doggelito som har gjort Världens bästa grillbok. Han berättade om pappa Alvaros restaurangkök, om sköna grillfester, om mormor Gurlis fisk och varför han bestämt sig för att studera till präst. Det blev även ett intressant samtal med medieomsusade Sigge Eklund som har grävt sig djupt ner i sin egen känslovärld i den nya otäckt bra romanen In i labyrinten och avslutade med bravur gjorde Annika Lantz som romandebuterar med Det elfte budet, en satirisk berättelse om makt, politik och jämställdhet.

Vi fick även möta eldsjälen Monica Woodhouse grundare av Läkarmissionens barncenter Give a child a family i Sydafrika. På plats var också Carl Johan Svaton från Arvid Nordquist som berättade om den växande rosétrenden, och det nya vinet Grande Recolte som publiken fick avnjuta i pausen.

Efter en fullspäckad kväll fick alla gästerna med sig en mycket välfylld goodiebag med bland annat vitamintillskott från Life, skönhet från Emma S, choklad från Anthon Berg, ett fint erbjudande från Söderberg & Partner och skön långläsning.

Tack till alla ni som kom! Vi ser redan fram emot nästa Stockholmskväll den 16 september med bland andra Mia Törnblom, Jens Lapidus, Tove Alsterdal och Anna Jansson!

Ett stort tack till våra huvudpartners som gjorde denna kväll möjlig:

Arvid Nordquist, Anthon Berg, Life, Läkarmissionen, Frankofon förlag, Massolit förlagsgrupp och Bonnierförlagen.

Tack även till:

Söderberg & Partners, Kung Markatta, Adlibris Mondo, String, Emma S, Litet förlag, Norstedts, Norlén Slottner & Make Up Store.

Tack till Läkarmissionens second hand-butik för lånet av de fina scenmöblerna.

SE FILMEN FRÅN KVÄLLEN HÄR!

Kommentera