En god gärning om dagen

IMG_20130417_144321

 

Jag träffade en person, genom jobbet, som bad att få ta en bild på mig.

Detta var flera, flera, flera år sedan. Innan Facebook, före Instagram. Det var väl nästan 100 år sedan. Förmodligen.

Men hon hade bestämt sig för att ta en bild om dagen under ett års tid, för att se vad hon egentligen gjorde under det året. Som ett projekt.

Och den här dagen träffade hon mig. Så hon tog en bild på mig. Och Magnus, vill jag minnas.

Tänk så före sin tid hon var.

Jag hittade den här boken i bokhandeln, en bok där man ska skriva upp vilka goda saker man gör. En för varje dag. Det är ju en utmaning. Kan man räkna att man tjatar på barnen att ta upp sina kläder från golvet som en god gärning? Jag menar, det är ju ändå för deras bästa. För att de ska kunna ta hand om sig i framtiden. Faktiskt.

Men jag gillar idéen. Men jag är rädd för att det skulle bli lite, lite tunnsått. Lite tillkämpat. Men, som sagt, jag gillar idéen.

 

Kommentera