Dubocetjejerna

IMG_20130520_204921

 

Vi bor sex svenska tjejer runt Duboce Park. Vi har alla lite olika bakgrund och yrken, tre av oss är gifta med svenskar, tre med amerikaner, vi har alla två barn var, vi är i varierande åldrar. Det är spännande kvinnor. Och det är alltid så himla trevligt att träffas. Tiden går så fort.

Vi träffas någon gång var sjätte vecka på Cafe de Soleil. Dricker ett glas vin eller te och pratar om barnen och jobben och USA. Mycket om barnen faktiskt. Det märktes att vi alla längtade hem lite nu. Det var inte bara jag som var gnällig på vissa amerikanska sedvänjor.

Mycket skratt. Mycket trevligt.

Oh GUUUUUUD, vad det är skönt att prata sitt eget språk. Svenska ord. Svenska underbara ord. Bara vara svenska G. Ingen annan än svenska G. Att leta ord för att man vill förfina det man säger, inte bara leta ord för att göra sig förstådd.

 

Kommentera