Tisdag

Eftersom jag inte går till kontoret på onsdagar är det lätt att just tisdagar känns som fredagar. Man får lust att se en film. Dricka vin. Men nu är det ju inte så. Inte ens halva arbetsveckan har gått. Så jag fick snällt lägga undan tankarna på Iron Man och läsa lite.

IMG_20130521_215902

 

Det här är en riktigt bra bok. Den handlar om vår rädsla för allt som kan hända, och chansen för att det ska hända (lika med noll i stort sett). Jag vet inte om detta är väldigt amerikanskt att man tror att barnen ska bli kidnappade hela tiden, att man lär barnen att de inte ska prata med främlingar? Att för att förvissa sig om att inget ska hända så får barnen inget göra. Är det så hemma i Sverige? Jag tror jag måste skriva mer om det. Jag undrar så många saker runt det. Det känns ibland som om jag förlorat mina svenska rötter, eller kanske inte så, men att jag förlorat mitt svenska fotfäste – jag vet inte längre till 100% hur vi gör hemma. Jag vet inte om jag blandar ihop saker och ting, eller om samma saker förändrats, eller som jag gjort om min bild av hur vi svenskar gör och är.

Vilket ju inte är bra. Med tanke på boken jag skriver.

Jag tror jag ska lägga ut ett par frågor på Facebook.

Boken är bra i varje fall – men jag inbillar mig att den är helt självklar för en svensk.

 

Kommentera