Cinderella swallowed my daughter

8565083

 

Intressant läsning. Detta lärde jag mig: Eftersom Disneyprinsessorna egentligen inte tillhör samma saga, så tittar de aldrig på varandra när de är porträtterade tillsammans. Kolla här.

Disney-Princesses-Wallpaper-disney-princess-6248012-1024-768

De interagerar inte. Det ser ut som om Jasmine tittar på någon, kanske Snövit, men det gör hon inte när man tittar närmre – hon tittar mer ut i luften. Mulan tittar liksom neråt, på Jasmine, men det för hon inte. Om man tittar närmare, ser man att ingen är där. Askungen är ju helt i det blå.

Nu när du vet kommer du alltid att se det. Spooky.

images-12 Disney-Princesses-with-Leia-disney-princess-32705184-1405-692

 

Notera också att Brave har fått en ansiktslyftning. Hon är smalare, har större bröst, smalare ansikte och mer balsam i håret. Well, hon var ju en Pixarprinsessa som fick en Disney make-over. Synd.

Sedan läste jag om en undersökning: Man lät kvinnor prova en bikini eller en tröja före ett matteprov. Kvinnorna som provade bikinin gjorde sämre ifrån sig än dem som provade tröjan. Man lät män göra samma sak, badbyxor och tröja, i deras fall gjorde det inget skillnad för resultatet på provet.

En annan undersökning: Man visade fyra könsneutrala reklamfilmer för en grupp kvinnor som tog avancerad matte på collegenivå. Man visade samma fyra filmer för en annan grupp kvinnor på samma utbildning, men den här gången hade man adderat två filmer som var starkt könsstereotypa – typ kvinnor som dreglade över kakmix och älskade att ha rent hemma. Den gruppen, med de könsstereotypa filmerna, svarade efteråt att de inte var så väldigt sugna på att jobba med vetenskap och matte, jämfört med den första gruppen.

 

Kommentera