Midsommar på andra sidan jorden

IMG_20130501_105355

Jag ser i min nyhetsfeed på Facebook att de flesta svenskar firar midsommar – även här. Själv har jag firat genom att vara alldeles för långt borta.

I dag hände det som man fruktar när man bor långt bort.

I vanliga fall känner jag det inte som att jag är särskilt långt borta. Alls. Jag tror att jag känns längre bort för familj och vänner i Sverige jämfört med vad jag känner. Jag tycker faktiskt själv inte det är någon större skillnad mot när jag bodde i Göteborg och min bästis Stockholm och min familj i Småland. Den enda skillnaden är tidsskillnaden. Att man måste tänka sig för innan man ringer. Planera mer.

Men utöver det – lika nära. Förutom när någon blir sjuk. Då är det långt hem.

Nu har jag bokat om min resa, jag vill komma fort hem, men fort är måndag, eller snarare tisdag. Plötsligt är jag långt, långt borta.

Midsommarnatten är lång. Jag har börjat packa. Jag går från rum till rum, rensar och städar och viker. Lägger saker i högar. Midsommarnatten är lång. Jag väntar på att höra från Sverige.

Jag kommer på tisdag.

Det är långt bort.

Nu önskar jag dig ett försenat Glad Midsommar! Jag hoppas verkligen att du mår bra och att de dina har hälsan. Var rädda om varandra!

 

Kommentera