War on Christmas

Sara Pahlin har släppt en bok för att hon påstår att det är ”war on christmas” eftersom man här i USA har övergått till att säga ”Happy Holidays” istället för ”Merry Christmas”. Det beror på att det är så många som firar olika saker vid den här tiden, Chanukka, Kwanza, Jul. Det anses vara lite mer … respektfullt, menar många, att säga ”Happy Holidays” och inte förutsätta att personen man möter delar ens religion. Detta upprör framför allt FOX news, och nu Sarah Palin som skrivit en hel bok om hur upprörande det är. Jaja. Verkligen upprörande.

 

Inte.

Dessutom bråkar man om huruvida tomten måste vara vit,  eller om han kan vara svart. Enligt FOX måste han vara vit. Enligt traditionen är tomten baserad på St Nikolai som levde i dåtida Turkiet, så han var nog inte precis vit. Men. Upprörande är det ju.

Inte.

Så när vi ändå talar jul. Detta måste ju vara årets julklapp:

wpid-IMG_20130607_175635.jpg

 

 

Kommentera