Nu i Pocket!

Gunilla_pocket

 

Får en bild från Helena, som gjort formen, nu är den här, som pocket.

Jag ville skriva en bok om helt vanliga äktenskap, inte om äktenskap i kris, eller i början. Utan om vanliga äktenskap, mitt i ungefär, sådana där som de flesta av oss lever i. Med tiden blir det lite invanda, men är ändå ganska trevliga. Trivsamma. Man bråkar lite, har lite sex och mest av allt har man barn.

En sådan bok blev det.

Tre saker lärde jag mig:

1. Det är bra om väntar på den rätta, inte bara fokuserar på rätt tid att gifta sig.

2. 67% av alla gräl är olösliga. Så det är mer en fråga om att acceptera. (Nej, att han inte kan komma ihåg att det är gympa på onsdagarna, att barns fötter växer och behöver nya vinterskor varje år, eller att man ger läraren en blomma i slutet på året är inget man ska accaptera. Det är inte olösligt. Det är möjligen ett funktionshinder, men man löser det enkelt med papper och penna. Eller en alemanacka, en sådan där på telefonen är ju toppen.)

3. Traditioner är viktigt, familjetraditioner. Och då menar jag inte att man gör samma sak varje jul. Nej, det handlar om vardagens traditioner. Saker som ni gör och är ni.

Skriv gärna vad tycker om boken, när du har läst.

Här kan du köpa den:

http://www.adlibris.com/se/bok/att-alska-varandra-i-langden—och-pa-bredden-9789175032955

Kommentera