Nakna svenskar i naturen

Ja, det fanns även badande kvinnor på utställningen. Dessa dalkullor som vadar ut i vatten helt utan Photoshop. Guiden förklarade att det var väldigt svenskt att bada naken. Inget konstigt alls för oss svenska kvinnor. Han berättade att hans kompis berättat att det fortfarande var så; svenska kvinnor slet av sig kläderna så fort de kom till en sjö. Sedan steg de ur vattnet och vinkade till grannen. Utan kläder. Nakna. Inga problem. Så frimodiga är vi svenska kvinnor.
Ha.
För övrigt var alla de nakna modellerna målade i studio. På den tiden badade ingen naken. Och sannerligen ingen kvinna. För det första skulle man vara utskämd för livet (kom ihåg hur det gick för Rya-Rya i Ivar Lo Johanssons roman ”bara en mor” – hon badade under slåtterns varmaste dag. Ingen såg henne. Men utskämd för livet blev hon ändå), för det andra var det rent livsfarligt för fertiliteten.
Jag har aldrig vinkat till min granne utan kläder. Inte till någon annan heller för den delen. Men en gång öppnade jag ytterdörren utan något på överkroppen.
Sen historien tar vi en annan dag.

Kommentera