This is what 80 looks like

photo 1

Det är ju ett år sedan vi var hemma senast. Och jag har ju sett mina vänner på Skype, men Skype är inte rättvist. Man ser så … platt ut. Nu ser vi varandra i dagsljus och kan konstatera att vi blir äldre. Jajamensan. Det hänger lite på oss alla. Saker har trillat neråt i ansiktet. E introducerade mig till begreppet ”dödhalvan” – det flyttar man över till när man blir 50. Vi är snart överflyttade allihopa. Men det finns fördelar med att bli äldre, det är vi alla ense om. Än så länge. Det kanske ändrar sig. Jag läser en artikel om Gloria Steinem som fyllde 80 för ett litet tag sedan. Hon menar på att en avtagande libido – säger man så? på svenska? – ”dwindling libido”, minskning av sexlusten är toppen. Hjärnceller som tidigare var upptagna med att obsessa över den grejen är numera fria att syssla med annat – ”all kind of great things”. Och det är ju allt lite hoppfullt.

Vad ska man göra med all kapacitet som blir över. Kanske kommer jag äntligen, äntligen kunna lära mig spanska? Jag har försökt fyra gånger. Kanske, kanske kommer det att gå. ”Kommer det att gå”. Haha. Nu var jag rolig.

 

Kommentera