Biologilektion

IMG_1047.JPG

Max kommer hem från första biologilektionen och berättar att hans biologilärare förklarade livet på följande sätt:

– Alla människor är som ljus. Det är allt mänskligheten är. Vissa ljus brinner längre än andra, andra brinner kortare. Det viktiga i livet är att vara snäll mot andra ljus.

Så sant.

Max går ut hårt med att få ordning på sitt liv och gör i ordning en whiteboard. Det här är hans livs viktigaste skolår. Det betyg han får i år kommer att ligga till grund för vilket collage han kommer in på. Och det räcker inte med bra betyg. Han måste även vara intressant. Det betyder att han inte bara kan plugga, han måste vara en bra medborgare också. Gärna jobba och voluntera. Jag får stark oro bara jag tänker på det.

Godnatt alla ljus – var snälla mot varandra.

 

 

 

Kommentera