Zuckerbergs Mud Room

IMG_20130423_143740

 

Varje dag pendlar tusentals San Francisco-bor till Goggle, Facebook och Apple. Vid olika busshållsplatser runt om stan köar pendlarna med sina kaffekoppar i väntar på superfina bussar med wifi som ska ta dem ner till Silicon Valley.

Jag har delat hållplats med dem. De väntade på finbussen och jag väntade på fulbussen. De väntade på limousinbussen och jag väntade på mentalbussen, men det var samma hållplats, vilket alltid irriterade chaufförens på fulbussarna – det var deras hållplats, inte finbussarnas, de hindrade trafiken. Unde många år har det varit mer eller mindre krig mellan fulbussarna och finbussarna – tills för ett par månader sedan. Upptäckte jag häromdagen.

Mitt behov av att sitta på toaletten stora delar av dagarna har gjort mig lite mindre angelägen att cykla. Vissa dagar har jag bara inte orkat. Så. Jag tog bussen för första gången på ett halvt år – det var ingen trevlig upplevelse. Dit gick bra, hem inte så bra. Jag stod och väntade på bussen, vid hållplatsen, den kom och kör förbi. Den stannade inte. Den bara körde förbi. Och när jag tittade noga såg jag att det var nya skyltar på hållplatsen. Och konstiga skyltar som inte betydde 22ans buss, så mycket förstod jag. Då hörde jag någon svara sin kompis att Google köpt hållplatsen.

Så efter alla år av bråk har nu google köpt hållplatser runt om stan, där Facebook, Google och Apples bussar kan stanna. Och det är just ”min” hållplats de köpt.

Jag fick gå till nästa hållplats.

Det är märkligt vad man kan göra om man är så stor. Bara för att Twitter skulle stanna kvar i San Francisco, och inte flytta söderöver, så sänkte borgmästaren deras skatt.  Dessa Techjättar. Men Facebook som är på väg utför, säger alla, men hur kan Facebook vara på väg utför när det inte finns något alternativ? Well. Zuckerberg, grundaren har köpt sig ett hus vid Dolores Park. Inte långt från där jag bor. Han har hållit på att bygga om huset i ett och ett halvt år. Han ska bland annat inreda ett mud room – vad det nu är, och vad man nu skulle behöva det till i den värsta torkan i mannaminne och lite till – men blir inte klar. Och nu har grannarna surnat till. De är trötta på byggtrafiken och den försvårade parkeringen och ständiga hamrandet. I det fallet är han inte stor nog Mark, nu har grannarna sagt nej till fortsatta renoveringar. Nu får det vara klart.

Och när jag skriver detta hör jag att det REGNAR. Det regnar. Och det tar i. Fantastiskt.

Hoppas Marks mud room hann bli klart.

Kommentera