2-2 och Bläckfiskvicepresidenter

B0ZYPI2CUAEhuO9.jpg-large

 

Idag var det Magnus födelsedag – han önskade sig 47 vicepresidenter med bläckfiskar på huvudet. Han fick 10. Han har inte bestämt sig för vilka. Det finns en hel del att välja på.

USA har haft 47 Vice presidenter, lika många som presidenter. John Adams, han var den första, beskrev ämbete ”the most insignificant office that ever the invention of man contrived”. En annan John Nance Garner kallade det ”a pitcher of varm piss”. En annan sa till sin livvakt att livvaktens jobb var helt meningslöst eftersom någon aldrig försöker skjuta vice presidenten.

Men, hur lite den än har att göra, de är bara ett hjärtslag från makten.

Konstnären Jonathan Crow har gjort porträtt på alla 47 med en bläckfisk på huvudet. Och han har en rolig blogg om de olika vide-presidenterna här http://www.jonathan-crow.com

Jag återkommer med vilka M valde. Han lutar åt att välja några av de mest inkompetenta. Burr som sköt sin motståndare i en duell, eller Cheney som sköt sin kompis i ansiktet (och kompisen bad om ursäkt efteråt) eller Calhoun som var så sugen på ämbetet att han erbjöd sina tjänster till båda presidentkandidaterna, trots att han var pro-slaveri och den ena av dem, Adams, var emot. Adams vann.

Well.

Födelsedag är brunch på Grind, sedan blev det en snabb cocktail hos vänner, innan jag och M gick och såg Birdman. PÅ Kabuki. Alltid Kabuki.

Och under tiden vände Giant underläge 1-4 till vinst 11-4. Drömmen lever vidare. Go Giants go!

 

Kommentera