Black Friday

Jag ser en annons på dn.se och inser att begreppet ”black friday” har nått Sverige. Det är alltså fredagen efter thanksgiving. En klämdag, de flesta amerikaner är lediga. Då shoppas det. Affärerna lockar med extrapriser utöver det vanliga – det kallas ”door busters”. Det är priser som gör att kunderna börjar köa mitt i natten för att vara först i kö, innan varan tar slut (alltid begränsat antal till salu). De stora kedjorna öppnar redan klockan 05. Folk blir nedsprungna. Nertrampade. Man använder sig av pepparspray för att komma åt varorna, för att hinna först. Människor har dött i trängseln som uppstår när dörrarna öppnas. Trampats ihjäl.
Och nu introduceras begreppet i Sverige. Just vad vi alla behöver – ytterligare en dag att handla på.
Black Friday följs av Cyber Monday. Då ska vi handla billigt på nätet. Mer handla. Handla. Shoppa.
Men, på tisdag infaller en dag som jag tycker att vi alla ska iaktta: Giving Tuesday. Då ger vi till dem som behöver stöd.
Bra så.
Austin fortsätter att leverera.

IMG_1468.JPG
Idag Lyndon B Johnsons presidential library. Fantastiskt bra.
Låt oss därför sluta med ett citat från en ”stor” president som försvann i Vietnamkriget:

IMG_1474.JPG

Kommentera