War on pizza

Det är Martin Luther King Day. Alla är lediga. Jag gillar tredagarshelger.

Efter det att vi sett Selma, om just Martin Luther King Jr, så gick vi på Umami Burger och åt.

umami-burger

V-ä-r-l-d-e-n-s bästa hamburgare, herregud så gott det var.

Allt annat än snabbmat, vilket påminner mig om en artikel som Magnus pratade om. Varje dag äter minst 22% av de amerikanska barnen mellan 6 år och 16 pizza. Pizza är nu inte så himla nyttigt, det är ungefär lika mycket kalorier som en efterrätt, och det har vi ju alla lärt oss inte är särskilt nyttigt. Nu manar forskarna till ”War on Pizza”, för annars riskerar amerikanarna få ett ”Pizza belt”.

22%, det är nästan en av fyra.

Och filmen då?

B5PsKA4CAAAB7fu

Bra. Väldigt. Den har ju fått mycket uppmärksamhet för att den inte blev nominerad till någon tung Oscar. Och det är inte utan att man undrar hur i hela friden huvudrollsinnehavaren MLK inte fått en nominering – han var helt fantastisk. Helt fantastisk.

 

 

 

2 kommentarer

  1. Bokglam skriver:

    Den där burgaren såg amazing ut. Planerar faktiskt en liten tur till Kalifornien i sommar och San Fransisco är självklart ett av stoppen :). Får söka upp Umami Burger då. Och kommer kika in här för fler tips.
    /Heléne

  2. Gunilla Bergensten skriver:

    Hej Bokglam,
    du får inte missa det här burgarstället – hör av dig om du vill ha fler tips! kram G

Kommentera