Demokrati tar väldigt lång tid

photo-37

I kväll tillbringade vi tre timmar i City Hall Appel Court tillsammans med våra grannar för att försöka stoppa nattarbetet utanför våra fönster. Vi lyckades. Yay.

En annan person var där för att försöka stoppa en korvförsäljare som grillade korv utanför hans butik med peruker. Han lyckades också.

Processen är långsam. Först får en part prata 7 minuter, sedan motparten i 7 minuter, sedan får stadens ansvariga prata hur länge de vill, sedan får allmänheten säga sitt, tre minuter vardera, sedan är det ena parten igen – tre minuter, motparten tre minuter och allra sist staden hur länge som helst. Sedan är det frågestund och sedan kanske det är dags för beslut.

Det som tog allra längst tid var två träd på Hayes Street, som det fanns ett tillstånd att ta ner och ersättas. Många var där för att stoppa detta beslut, många var där för att prata om hur viktiga de här två träden var. Det tog över en timme, men träden klarade sig ändå inte.

Korvförsäljaren hade med sig sin fru och två små barn. Träden hade hela Hayes Valley’s hipsters på sin sida.

Vi på Duboce Ave firar – från och med nu behöver vi inte ligga och höra hur arbetsfordonen backar hela nätterna. Vi slipper vakna av att de skyfflar grus med ett backande fordon klockan 02.00 natten till måndag. Jag kan inte säga hur skönt det är.

Demokrati tar lång tid, men är värt det.

 

Kommentera