Kan man dö av jämställdhet?

Sheryl Sansberg är COO (chief of Operations) på Facebook, men också författare till boken Lean In. Har du hört om den? Den handlar om hur man jonglerar familj och karriär; hon säger i boken att det absolut viktigaste beslut en kvinna kan ta med tanke på sin karriär är vem hon gifter sig med. Sant. Jag skrev i familjens projektledare att hur jämställda vi är direkt avhängigt av hur mycket privilegier mannen är beredd att ge upp.

I helgen gick Sheryls man bort. Han var inte 50, så det var plötsligt. Och först kom det ingen orsak, vilket gjorde att internet (läs twitter) svämmade över med spekulationer; dade han tagit livet av sig för att hans fru tjänade mer pengar? För att de var så jämställda, att det gjorde honom deprimerad?

Suck.

Alla äktenskap mår bra av jämställdhet. Alla undersökningar visar det. Vi kanske inte orkar ha sex lika ofta, men vi är gladare när alla är ungefär lika trötta.

Nu ska jag skriva.

 

 

Kommentera