Mad Med final

madmed

I kväll om bara några timmar är det över. Serien som är lika gammal som min emigration till USA – Mad Men. Ikväll är det sista avsnittet.

Jag började inte följa serien direkt, det tog några år innan jag förstod hur bra den var. Men jag hann också tröttna. Rejält. Sista säsongen har jag inte ens köpt via iTunes, det räcker så gott att läsa sammanfattningarna dagen efter och se den 3 minuters video som AMC postar med seriens skapare och huvudförfattare Matthew Weiner. Han var en av Sopranos producenter. Så många här spekulerar i att Mad Mens final kommer att bli lika … otydlig. Det spekuleras ju fortfarande om Tony blev skjuten eller inte i sista avsnittet.

I de sista avsnitten av Mad Men har karaktär skalats bort, ”come to an end”, deras historia knyts ihop och deras tid är över, kvar har vi just nu Don Draper på en busshållsplats, med en påse och han har just gett bort sin bil. Där är vi. Och jag måste hitta någon som har kabel i kväll – för jag vill gärna se sista avsnittet live.

Kommentera