Drömgångare av Samantha Shannon

I backspegeln denna torsdag hittar jag Drömgångare av Samantha Shannon. Kom att tänka på den eftersom del två, The Mime Order, i hennes omtalade fantasyserie släpptes i dagarna. Är sjukt sugen på att klicka hem den engelska versionen på en gång, men skulle helst vilja läsa på svenska. Så jag håller tummarna för att Modernista, som gav ut första delen, eller något annat svenskt förlag skyndar sig att översätta uppföljaren.

Samantha Shannon gjorde en brakdebut med Drömgångare, skrev monsterkontrakt och figurerade överallt hösten 2013. Hennes författarskap jämfördes med stora fantasygiganters som JK Rowling och Suzanne Collins. Själva boken är mest en spännande försmak på de äventyr hon kommer att bjuda på i de planerade sju delarna om den klävojanta Paige och hennes vänner som slåss mot både diktaturen de lever i och de djävulsvarelser som är de verkliga härskarna av världen. Berättelsens turer spinner allt fortare ju längre man läser, Paige slåss för sitt liv i något som mest liknar ett koncentrationsläger och vändningarna i vem hon kan lita på eller inte är många innan slutet.

Jag och Heléne hade lyxen att spendera en lunch tillsammans med Samantha när hon var i Sverige för att lansera Drömgångare och redan då pratade hon om tankarna inför uppföljaren som nu äntligen finns att få tag i. Är ni nyfikna på att läsa mer hittar ni intervjun med Samantha här i del 1 och del 2.

8596_ebook_cover M_O_Black

/ Johanna

Kommentera