Sugar Daddy

Jag var aningen tveksam när Heléne tipsade mig om Lisa Kleypas Sugar Daddy, bara på grund av själva titeln. För lääääänge sedan jobbade på ett ställe där en av kollegorna brukade kalla sig själv sockerpappan, som ett eget smeknamn i tredje person, och jag fattade aldrig riktigt varför. Det var bara på det sätt han sa ”det fixar sockerpappan” som skickade kårar längs ryggraden. Sedan dess har jag haft svårt för uttrycket Sugar Daddy och var inte superpepp på en nutida romance med just den titeln. Såg inte hur handlingen skulle kunna bli direkt spännande eller pirrig, men eftersom jag har gillat flera av Kleypas böcker i historiska miljöer gav jag den ändå en chans. Och gillade.

Dels gillade jag att titeln inte riktigt har med huvudkaraktären Liberty att göra, men det som gjorde just denna romance speciell var att handlingen följer hennes resa långt innan en vanlig romance skulle börja. Det blir nästan som två böcker i en. Dels en uppväxtskildring som utspelar sig i de fattiga delarna av södra USA, där vänner och familj är den enda rikedom som finns, där en framtid utanför trailer parkens plåtghetto är avlägsen. Dels är boken en mer ordinär romance, med tillställningar i flådiga sydstatsmiljöer där man sticker ut ifall man inte falshar med sin förmögenhet. Liberty får kämpa för att hitta sin plats på båda ställena.

En annan detalj som skilde berättelsen från andra romance-böcker var att jag med en tiondel kvar av boken fortfarande var osäker på hur den skulle sluta. I vanliga fall fattar man tidigt hur det ska sluta, men inte hur själva resan dit kommer se ut. I fallet med Sugar Daddy var det inte lika självklart, mer vill jag dock inte avslöja.

Har bara läst någon enstaka nutida romance tidigare, men denna gav absolut mersmak och jag har redan gett mig in på del två i serien.

sugardaddy200dis

 

/ Johanna

Kommentera