Throw back Thursday – Stjärnor utan svindel

Nyligen lyssnade jag på Värvet-intervjun med Louise Boije af Gennäs och gudars skymning vilken klok och ödmjuk kvinna hon verkar vara. Hon sade så många saker som var så spot on och hon hade massor av bra reflektioner. Denna vecka väljer jag därför att skriva om Louises fantastiska roman Stjärnor utan svindel.

Jag läste den här för sjukt längesen och berättelsen om överklasstjejen Sophie – som bor i en flådig villa i Stocksund tillsammans med sin man och vars liv vänds upp och ner när hon träffar Kaja – var min allra första bekantskap med en nutida stockholmsk överklasskildring. Det var så exotiskt tyckte lilla förorts-jag och jag fullkomligt älskade de lyxiga miljöerna. Minns också att jag var himla fascinerad över Sophies uppbrott, hennes kärlek till Kaja och den omvända klassresan. En så vacker och omtumlande bok.

178869592_e4bdecb6-e027-4a9d-8ae0-740e3a73ab93

Har länge varit sugen på att läsa Louises trilogi som inleds av Högre än alla himlar. Kanske blir en trevlig sommaraktivitet att plöja den.

/Heléne

2 kommentarer

  1. Pia Widlund skriver:

    Bra tips, ska skriva upp det på min att-köpa-lista.

Kommentera