Top Ten Tuesday – Författare som borde tillhöra favoriterna

toptentuesday-New

Temat för veckans topp ten var egentligen favoritförfattare – alla kategorier, men eftersom våra favvo-författare och deras böcker ständigt återkommer i tisdagslistorna så vi vred en aning på begreppet. Dagens tema blev istället ”Författare som troligen skulle tillhöra våra favoriter om vi bara kom oss för att läsa dem”.

Johanna:

Kate Morton – Vet inte hur många gånger jag har tänkt börja på Den glömda trädgården, nu har jag dessutom köpt En välbevarad hemlighet, så i sommar…. Hemligheter och trädgårdar, vad mer kan man önska?

Emily Brontë – Eftersom Charlotte Brontë är en av mina största favoriter borde Emily och hennes Svindlande höjder också falla mig i smaken.

Karen Swan – Fick tips av min syster att läsa Christmas at Tiffany´s, enligt läsare med samma aptit för lättsam underhållning som oss skulle den tydligen vara helt fantastisk. Sagt och gjort, den väntar som e-bok i paddan.

Carlos Ruiz Zafon – Min enda förklaring är att hans böcker har så fina omslag. Helt i min smak. Det måste ju betyda något?

Anna Jansson – Är inte den största deckarfantasten, men nu när Anna har breddat sin repertoar är jag bra nyfiken på Ödesgudinnan på Salong d’Amour.

morton-kate-den-glomda-tradgarden Bild.aspx 6a010536b33b69970b0153938a7685970b-200wi zafon-carlos-ruiz-angelns-lek 13058023_O_1

 

Heléne:

Karolina Ramqvist – Har inte läst en enda bok av henne. Ändå har jag Alltings början hemma i bokhyllan och har varit helt sjukt sugen på att läsa den. Men det har inte blivit av. Nästa bok i rödvinsbokcirkeln är Den vita staden så då blir det Ramqvist-debut för min del.

Kerstin Ekman – Ännu en författare jag märkligt nog inte har läst något av. Har dock påbörjat Händelser vid vatten och trots att jag inte kommit särskilt långt så fullkomligt älskar jag den. Tror att det här kommer en bli ny favvo-författare.

Neil Gaiman – Har både American Gods och The ocean at the end of the lane hemma. Är oerhört intresserad av den här författaren men har inte läst en enda bok än. Fullkomligt obegripligt.

Terry Pratchett – Myspysig fantasy – what’s not to like liksom? Och hur kan jag inte ha läst något av honom än?

Khaled Hosseini – Har sett filmen, men inte läst boken Flyga drake, måste finnas en första gång för allt eller hur? Och med tanke på hur fin filmen är kan jag bara föreställa mig hur underbara böckerna är. Lyllos mig som har allt det där framför mig.

13041292_O_1 Kerstin-Ekman-Händelser-vid-vatten 18lu9a372v9kgjpg Snuff_cover_low 9789146224723_200

 

Av bara omslagen att döma verkar vi helt färgkodade i våra val av framtida favoritförfattare.

Kommentera