Böcker i nya koncept – The Underwriting

Sofia har skrivit en del om e-böcker och dess fördelar den senaste veckan. Även fast jag själv älskar fysiska böcker så älskar jag konceptet e-böcker. Det gör läsandet enkelt och i en tid då all underhållning bara är ett klick bort vill man ju att böcker ska fungera på samma sätt.

Sofia själv släppte  sin Dödskyssen i form av en följetong i e-boksform i höstas och idag snubblade jag över The Underwriting av Michelle Miller (utgiven av Bokfabriken) som marknadsförs på liknande sätt. Den är nämligen specialskriven för att släppas i avsnitt och det ska ta lika lång tid att läsa varje avsnitt som att se ett avsnitt av en serie. Boken utspelar sig i maktens korridorer på Wall Street samt i Silicon Valley och jämförs med The Wolf of Wall Street och The Social Network och jag fullkomligen älskar båda dessa filmer. Bokfabriken jämför även boken med House of Cards, vilket är en av mina favvo-serier. Alltså finans, pengar, intriger och sjukt mycket power blandat med lite datanörderi – vilken dröm-mix. Jag ÄLSKAR intriger och datanördar. Ibland önskar jag att jag hade kunnat leva om mitt liv och förutom att skriva en bästsäljare innan trettio så skulle jag ha passat på att leva det som en datanörd. Tror verkligen det skulle ha passat mig. Jag hade bott i ett hus i Silicon Valley med ett gäng likasinnade, suttit och programmerat hela dagarna med en aldrig sinande ström Jolt-cola i venerna. Vem vill inte vara Mark Zuckerberg liksom? Så enligt beskrivningen är The Underwriting helt klart en bok för mig.

Miller_TheUnderwriting_s1_dig_male_lores_0b804b352c1aaac886c9018025829fa4

Eftersom samtliga avsnitt av The Underwriting redan har kommit ut (upptäckte det här på tok för sent) antar jag att jag kommer läsa den på samma sätt som jag tittar på tv-serier: binge, binge, binge! Men tok-gillar konceptet med böcker som tv-serier. Mer sånt!

Se boktrailern här:

/Heléne

En kommentar

  1. Sofia Fritzson skriver:

    Ja, den spanade jag faktiskt in när den kom! Kul satsning :)

Kommentera