Full cirkel

Det finns dagar som är så bra att jag skulle vilja kloona dem. Just idag var en sådan dag. Började med sovmorgon ända till 07.15 (för alla som inte har eller har haft småbarn – detta skriver jag helt utan ironi) och en lugn frukost. Sedan hade jag ostörd, sammanhållen skrivtid i sex timmar, som jag fördelade över olika stopp inne i city.

Egentligen trivs jag bra med att sitta hemma vid köksbordet och skriva, eller i mitt skrivrum, men det är svårt att få till den ostörda känslan med en sällskapssjuk tvååring i huset. På Scandic Grand Central, Tokyo Diner och Chokladfabriken fick jag dock sitta helt ifred med mitt manus. Efter tre fikor och en väldigt god sotad lax till lunch hade jag knåpat ihop två kapitel om totalt ca 4500 ord.

När jag drömmer om mer skrivtid är det just detta scenario jag föreställer mig. Lugna stunder med tid för både planering, skrivande och strukturerande i samma sittning, inte i röriga halvtimmesintervaller utspridda på udda tider över en vecka. Det är trevligt att veta att drömmen kan vara verklighet ibland.

Avslutade dessutom dagen med en lång middag på kinesiska Surfers, tillsammans med några av mina finaste vänner. Vi gjorde sällskap tillbaka till Scandic Grand Central för ett sista stopp och det var ett tjusigt sätt att knyta ihop en av de bästa dagarna på länge.

image image

 

/ Johanna

2 kommentarer

  1. Sofia Fritzson skriver:

    Härlig dag! Mer såna!

Kommentera