Fangirl av Rainbow Rowell

Om jag bara skulle rekommendera en enda bok i vår så hade valet varit Rainbow Rowells Fangirl. Jag fastnade för huvudkaraktären Cath redan på sidan tre och ville hänga med henne, hela tiden. Inte diska och laga mat, jobba eller skriva själv. Var alldeles nöjd med att bara finnas i Caths värld, precis som hon själv helst tillbringar sin tid i Simon Snow’s värld, den fiktive trollkarlen hon nästan dagligen skriver fanfiction om.

Historien tar avstamp i Caths första dag på college, där hon mest hamnat eftersom hennes tvillingsyster valt att plugga. Väl dags för skolstart visar det sig att syrran varken har planer på att dela rum eller fritidsaktiviteter med Cath. Rädd för att ens gå till cafeterian, när hon inte vet vid vilket bord hon skulle sitta eller hur kösystemet fungerar, väljer Cath att isolera sig från collegelivet så mycket som möjligt, även om hennes rumskompis Reagan och dennes kille Levi gång på gång erbjuder Cath att hänga på dem för att se en gnutta av livet utanför studentrummet. Collegevistelsen blir långt från vad Cath tänkt sig och snart ställs relationen till både systern, Reagan och Simon Snow på sin spets.

Det var så mycket med boken jag älskade. Cath och hennes totala ovilja att anpassa sig till college, hur hon är supernördig men innerst inne stolt över det, glimten av fanfictionvärlden, alla tankar om skrivande och den motvilligt omtänksamma rumskamraten Reagan. Dialogerna är underhållande boken igenom och var och varannan sida innehåller en mening jag vill stryka under och spara. Rainbow är dessutom en mästare på att beskriva exakt hur pirrande den där första kärleken kan vara, den som berövar en all luft och tankeverksamhet när man träffas av ett leende.

17450549

För en gångs skull hetsade jag inte för att läsa klart en bok jag gillar, utan försökte få upplevelsen att räcka så länge som möjligt och jag är avis på er som har kvar att läsa denna lilla skatt.

/ Johanna

3 kommentarer

 1. Sofia Fritzson skriver:

  Läste du den på engelska? Den finns inte som e-bok på svenska.

  • Bokglam skriver:

   Vi fick boken som recex inför ett event nästa vecka, så det blev på svenska. Tyckte den funkade jättebra på svenska, men är säkert snäppet vassare på engelska om du ändå funderar på e-bok. / Johanna

 2. Sofia Fritzson skriver:

  Aha, då förstår jag! Jag läser ju helst på svenska men eftersom jag väljer e-bok i första hand och det inte finns så kanske det blir att jag läser den på engelska ändå.

Kommentera