Top Ten Tuesday – skrivtilltugg

toptentuesday

Vi freestylade även denna vecka och gick från ämnet för veckans top ten hos The Broke and the Bookish. Istället valde vi att skriva om det som är allra viktigast, våra topp tio-skrivtilltugg.

Vi är överens om de första två platserna:

 1. Choklad. NK mints, varm choklad med grädde, varm choklad utan grädde, praliner, mörk choklad, mjölkchoklad, choklad med smarties i, choklad med salt, nötchoklad etc. etc.
  Choklad är ohotad etta och fungerar i alla väder och vid alla humör.
 1. Mandelägg. Anton Bergs mandelägg är farligt goda och säljs som tur bara runt påsk. De gör sig alldeles utmärkt till skrivpass i den första vårsolen. Om man, som Heléne, väljer att hamstra påsar så kan man till och med njuta av äggen året om.

image

Efter det glider våra åsikter isär:

Johanna:

 1. En kopp te. Fungerar som tillbehör helt på egen hand. Så länge det finns generöst med mjölk till bara.
 1. Jordgubbar. En graviditetsbubblare med fem veckor kvar till förlossningen. Samma sak förra gången, det enda jag är sugen på är jordgubbar. Synd bara att säsongen inte riktigt kommit igång och de importerade miniaskarna kostar astronomiska summor.
 1. Lösviktsgodis. Nackdelen med godis är att det kan fungera kontraproduktivt när sockerkoman sätter in efter tio minuter.
 1. Svärfars kardemummabullar. Jag vet inte hur han lyckas, men ingen bakar godare bullar än min svärfar. Han säger själv att tricket är mycket smör och kardemumma, men jag tror en gnutta kärlek och lång jästid också hör till receptet.

 Helene:

 1. Salta pinnar/pretzels. Salta pinnar och pretzels är inte bara magiskt gott utan är okladdigt, smular knappt och tangentbordet hålls rent.
 1. Grönkålschips. Det är salt, fettigt och gott, men ändå inte alltför onyttigt. Bra skrivsnacks på så sätt att man kan äta det konstant med någorlunda gott samvete.
 1. Ost. Allra helst tillsammans med ett glas rödvin och kanske några charkuterier (företrädesvis bresaola med tryffelolja), då är kvällens skrivpass fulländat.
 1. Kaffe. Bästa drivmedlet för mitt skrivande. Det ska vara svart och starkt.

 

image    image    varm_choklad

image    Ost

image     salta pinnar

En kommentar

 1. Pia Widlund skriver:

  Jordgubbar, mums!!!

Kommentera