Hur gör man nu då?

Hur gör man för att ta sig ur en lässvacka?

I ett halvår har jag hållit ett bra lästempo och snittat drygt en och en halv bok i veckan, men nu har det tagit stopp. Är inte lockad av något, trots att hela tolv titlar ligger påbörjade på nattduksbordet. Det är dessutom tolv böcker som alla har verkat lovande.

Diskuterade saken med Heléne och landade i olika alternativ:

– Strunta i att läsa tills lusten infinner sig igen.

– Läsa det som jag brukar ha allra lättast för, i mitt fall historisk Romance.

– Läsa en riktigt kort bok.

– Bara tvinga mig igenom någon av de påbörjade titlarna, lusten kommer med kontinuiteten.

– Läsa något helt annat än vad jag brukar, typ en thriller.

Just nu lutar jag mot Romance-spåret. Tror att det riktiga botemedlet kommer först 12:e maj när Simona Ahrnstedt äntligen släpper sin En enda hemlighet.

image

/ Johanna

5 kommentarer

 1. Simona skriver:

  Vad roligt att du ser fram emot den! Jag brukar läsa om en favorit när jag svackar. Gärna en Julia Quinn. Eller Joanna Bourne.

 2. Sofia Fritzson skriver:

  Jag har haft samma problem ett tag nu, det finns massor av böcker jag vill läsa men har ingen riktig lust att börja med någon, vilket är en märklig och jobbig känsla. För mig har det hjälpt att läsa noveller/mellanböcker och romance, men har inte riktigt återfått den riktiga lusten och farten i läsningen som jag hade i början av året.

  • Bokglam skriver:

   Kommer ihåg att du skrev om det. Tråkigt att du inte riktigt är ur den än. Någon kortare bok är nog ett bra tips!! / Johanna

 3. Katarina skriver:

  Jag ogillar starkt att hamna i en sådan svacka. Att läsa om en favoritbok brukar fungera, eller konstigt nog att läsa bokbloggar och få ny bok- och författartips och surfa runt på bokus, bokbörsen, tradera osv. Jag älskar nämligen att läsa om böcker och inte bara läsa dem. Min senaste svacka botade ni när jag läsa att ni väntade på Lucy Dillons nya, insåg att jag hade hennes första i bokhyllan och sedan var jag back on track :)

Kommentera