Releasefest och författarsamtal

Vilken kväll. Är helt utpumpad. Avslutade en stressig dag på jobbet med att kasta mig på tunnelbanan för att komma i god tid till Simona Ahrnstedts releasefest för hennes efterlängtade En enda hemlighet. Där mötte jag upp bland annat Johanna, Lina, Sofia och Anna. Det var bubbel, godsaker och grönt i mängder. Simona pratade om boken tillsammans med sin förläggare Karin Linge Nordh och om ni inte visste det redan så säger jag det nu – Simona är en alldeles fenomenal talare. Man bara suger i sig allt. Och främst av allt är hon inspirerande, det bara rycker i min skrivar-gen, allt man vill är att dra hem och skriva eller läsa en romance-bok. Framför allt vill man förstås läsa hennes nya bok. Och jag fick med mig den hem, signerad och allt. Den är så HIMLA fin.

image

9789137144252

Så, tusen tack Simona för en fantastisk kväll och tackar redan nu i förväg för de trevliga lästimmar som väntar tillsammans med En enda hemlighet.

Efter releasefesten mötte jag upp Emeli och så bar det av till Kulturhuset och Internationell Författarscen med Silvia Avallone. Hanna hade fixat biljetter till oss och vi fick VIP-special treatment med namngivna platser och allt (plötsligt händer det):

image

Det bjöds på ett väldigt givande samtal om utvecklingen i Italien, hur unga söker sig från städerna tillbaka till landsbygden för att skapa sig nya jobb då arbetslösheten är högre än någonsin. Och ett samtal om anti-hjälten med samma namn som boken – Marina Bellezza. Efter samtalet bar det av för ett snabbt glas vin och lite bokcirklande kring boken. Vi var alla ense om att Silvia Avallones tankar kring boken och karaktärerna var väldigt givande för läsningen av boken, det förklarade en hel del.

imageimage

Så, nu är jag helt slut… Imorgon bär det av till landet igen för långhelg med skrivande. Ska bli så fantastiskt skönt. Just nu längtar jag mer än någonsin efter mitt manus.

/Heléne

 

 

5 kommentarer

 1. […] Igår målade jag naglarna gröna (det blev den ljusa färgen) och sen åkte jag till ett regnigt Göteborg och tog tåget till ett ganska så soligt Stockholm. Där träffade jag Lina och vi gick till Chokladfabriken där vi mötte upp Johanna och Anna för lite skrivprat. Sedan bar det av till Akademibokhandeln för Simonas release och där strålade vi även samman med Heléne. […]

 2. Sofia Fritzson skriver:

  Åh, vad underbart det var och så kul att träffas igen även om det blev hastigt! Hoppas på en längre träff nästa gång :)

 3. […] har bloggat, Sofia har bloggat, Susanne har bloggat. Även Shamrock och Bokglam har hunnit blogga. Om ni vill får ni gärna lägga länkar i kommentarerna om ni också bloggat […]

 4. Rebecka Edgren Aldén skriver:

  Jag var också där 😉 Hade varit kul att säga hej! Det får bli nästa gång!

  • Bokglam skriver:

   Men åh vad trevligt det hade varit att ses! Vad synd att vi inte såg varandra. Får som sagt bli nästa gång :). Det får vi se till att ordna!
   /Heléne

Kommentera