Det här med ljudböcker

Jag är ju ingen ljudsboksperson. Tyvärr. Önskar att jag var det men behöver se orden framför mig för att kunna ta in texten. Min pappa å andra sidan älskar ljudböcker, det är så han läser böcker. Under tiden han promenerat, fixat hemma, rensat ogräs och grävt har han bland annat lyssnat genom alla böckerna i Fogelströms Stadserien och samtliga av Khaled Hosseinis böcker. Tycker det låter underbart. Men jag tappar så lätt bort mig i tankarna då jag lyssnar på böcker vilket är himla märkligt eftersom jag inte har några problem med att lyssna på podcasts.

En annan sak jag aldrig gör är att läsa faktaböcker (om jag inte måste i jobbet förstås). Och det finns så många böcker jag skulle vilja läsa. Psykologiböcker, fyndiga ekonomiböcker eller böcker om uppmärksammade händelser som Kapten Klänning och Fallet Thomas Quick, bara för att nämna några. Men sådana böcker kommer alltid i andra hand eftersom det finns mycket bra skönlitterära böcker att läsa.

Så kom jag då på den briljanta idén att jag kan lyssna på fackböcker. Så jag signade upp mig på Storytel och laddade hem Marshmallowtestet: att bemästra självkontroll. Hittills går det himla bra! Lyssnar på den då jag promenerar eller ordnar med saker här hemma. Det händer att jag tappar bort mig men då spolar jag bara tillbaka. Men det fungerar så mycket bättre än att lyssna på en skönlitterär bok. Så om ni har svårt för ljudböcker så tipsar jag om att börja med facklitteratur.

/Heléne

3 kommentarer

  1. Pia Widlund skriver:

    Bra idé, det kanske kan vara nåt!

  2. Mia skriver:

    Åh. Jag som också är dålig på att hitta tiden för ljudböcker, för då lyssnar jag på poddar istället, men det där var kanske orsaken. Jag borde lyssna på fackböcker.

Kommentera