Den optimala trädgårdsinspirationen

Nu är det tredje året jag har en egen trädgård som fullkomligt skulle växa mig ur händerna om inte svärfar kom och hjälpte till att röja och påta. Det som är absolut svårast i trädgårdsarbetet är att jag saknar en plan, vet aldrig vad jag ska börja med när jag går mellan kirskål och maskrosor. Samtidigt är jag aldrig mer inspirerad att göra någonting med trädgården som nu när äppelträden blommar i skirt rosa och pionerna knoppar.

Jag tror det skulle underlätta att ha tydliga målbilder där jag kan välja att kopiera vissa lösningar och nu har jag hittat den perfekta inspirationsbibeln, The Gardener’s Garden. En riktig coffee table book som man kan bläddra i timme efter timme. Bland de finaste böcker jag någonsin sett. Uppslag efter uppslag av färgbilder från 250 olika trädgårdar runt om i världen med komprimerad text som bara tar upp den viktigaste informationen.

image image image image

Så klart är den inte billigast i bokhandeln och jag har varit och vänt och klämt på boken ett par vändor utan att slå till än. Försöker resonera med mig själv om det är en ”vill ha” eller en ”behöver” och det är svårt att motivera alternativ två. Men så tänker att jag att den är användbar som inspiration till mitt manus, där en trädgård spelar en viktig roll. Det är ju ett klart rimligt köpmotiv bara det.

Tsss, tänk att gå och sukta så efter en bok.

/ Johanna

 

4 kommentarer

 1. Pia Widlund skriver:

  Ta ”en sida” i taget av trädgården! Kör hårt!

  • Bokglam skriver:

   Tack Pia! Det är nog så jag får göra. Men det kan vara trevligt att ha den fina boken ändå… / Johanna

 2. Skriviver skriver:

  Köp den! Köp den! Trädgårdsböcker är precis som skrivböcker (alltså, böcker om skrivande), man kan aldrig få för många och man har glädje av dem hur länge som helst – kanske ett helt liv. Slå till vettja!

Kommentera