Top Ten Tuesday – Tio böcker att ha med till stranden

Temat för veckans Top Ten Tuesday är de tio böcker vi helst tar med till stranden i sommar.

För Helénes del går sommarens läsning i Kaliforniens tecken men ytterligare några titlar hinns nog med.

Kanske är det allt du behöver veta av E. Lockheart – Har så länge velat läsa den här boken. Familjehemligheter i ett beach house på Cape Cod. Vad mer kan man begära av en sommarbok?

Tordyveln flyger i skymningen av Maria Gripe – Rödvinsbokcirkeln ska läsa denna under försommaren. Närmare bestämt i juni då boken tar sin början.

Mistborn Sista Riket av Brandon Sanderson – Denna hyllade fantasyroman har precis kommit på svenska och jag är så galet sugen på att läsa den. Kommer nog inte kunna hålla mig till sommaren dock utan den får nog följa med upp på takterassen redan dessförinnan (nästan som beachen fast ändå inte alls).

Vredens druvor av John Steinbeck – Står hemma i bokhyllan och bara väntar på att bli läst. Rödvinsbokcirkeln har tänkt läsa denna bok länge men tjockleken har avskräckt oss. Vredens druvor utspelar sig i Kalifornien så vad vore väl bättre än att ta med denna tegelsten till en långsträckt strand utanför San Diego i sommar?

Hollywood Wives av Jackie Collins – Vad passar väl bättre än att läsa denna gamla intrigklassiker på terrassen i LA i sommar? Måste se till att få tag i boken med det där übersnygga 80-talsdoftande omslaget också.

Kanske-ar-det-allt_framsida_slutversion-1408059789163873881-277x430  mistborn-sista-riketsteinbeck-john-vredens-druvor (1)Hollywood-Wives-US

För Johanna har strandläsning varit avlägsen sedan livet berikades med småbarn, men ett par hyllvärmare i trädgården hinns förhoppningsvis med, fokus kommer nog ligga på svenska författare.

Rosengäddaserien av Emma Hamberg. Har gillat Emmas tidigare böcker och har ett par ur serien om Rosengädda stående i bokhyllan. Omslaget till Rosengädda nästa andas till och med sommar.

Surt sa räven om rabarberna av Karin Brunk Holmquist. Karins böcker har länge legat högt upp i att-läsa-högen och de verkar rymma så mycket härlig feelgood som kommer förgylla en regnig sommardag.

Norrsken av Frida Skybäck. Tillhör nog en av Författarpoddens nyaste lyssnare, och Frida och Agnes har varit ett trevlig sällskap när jag legat däckad senaste veckorna. Efter att ha lyssnat på deras öppenhjärtliga diskussioner om skrivande vill jag gärna läsa de senaste böckerna. Frida kommer med en uppföljning till Norrsken i sommar, men jag börjar med del ett i serien.

Dränkt av Frida Andersson Johansson. Något nervpirrande till ljusa sommarkvällar, att Frida dessutom har förlagt handlingen till den skog jag kommer att åka och bada i om det ska bli någon strandläsning förhöjer bara spänningen.

Huxtable Quintet av Mary Balogh. Det har tagit mig tre veckor att ta mig genom de första hundra sidorna i First comes marriage, första delen av om syskonen Huxtable, men nu är jag fast med råge och längtar efter att få läsa resten.

9789187319280_200 surtpockethu  9789137141367_200_norrsken2 drankt3523638

 

2 kommentarer

  1. Pia Widlund skriver:

    Hollywoodfruar, sicken klassiker. Jag har den med det klassiska omslaget hemma i bokhyllan! Läst minst 2 gånger då det begav sig!

Kommentera