Bäst och sämst på Vildmarkshotellet

Strömpoolen var bäst

Strömpoolen var bäst

Hej igen! Jo jag var ju för några veckor sedan med mina killar på Kolmårdens Vildmarkshotell en lördag-söndag. Har haft lite mycket att göra så denna drömhotellblogg har fått vänta lite, men här kommer nu en bäst-och-sämst-rapport från Vildmarkshotellet, summerad av mig, Wilmer, 8 och Oscar, 6:

BÄST

  1. Poolerna, särskilt strömpoolen och utomhuspoolen. Där jag kunde ligga och sola på en solsäng med en tidning, mycket trevligt. Altanen utanför lämpar sig också fint för en fika (förvånansvärt nog sitter de flesta småbarnsföräldrar och bälgar i sig drinkar, vin och öl. Vi snackar inte ett glas, utan 3-4 flaskor/burkar/drinkar… vilket inte känns helt rätt i denna miljö).
  2. Utsikten från rummet. Om ni kan, unna er att lägga till 200 kr för havsutsikt, för det är hela grejen med Vildmarkshotellets rum, som för övrigt är extremt små och mest rymmer sängar och knappt det.
  3. Familjebuffén. Förra gången jag var här för ett par år sedan var det extremt trist mat, nu är buffén av en helt annan kaliber med allt från stor taco-buffé (till Oscars glädje), räkor, ceasarsallad, kock som skär upp fint kött, massor av grönt, potatisgratäng, kycklingklubbor mm, och till efterrätt både rabarberpaj och pannkakor, dvs inte bara de gamla vanliga köttbullarna, pastaskruvarna eller korven.
  4. Godmorgonturen med djuren. Som hotellgäst har du möjlighet att få gå runt i den vackra stora djurparken redan kl 9 innan det öppnar på riktigt, och se när djuren blir utsläppta på savannen mm. Väldigt fint, stämningsfullt, lugnt och mysigt på alla sätt.
  5. Bion. Wilmer och Oscar gillade den ganska stora barnbion. Föräldrarna kan sitta utanför och mysa och dricka kaffe eller äta upp i lugn och ro.

SÄMST

  1. Priset. Det är väldigt dyrt med ett Kolmårdenpaket på Vildmarkshotellet. Under högsäsong, dvs sommarlovet, kostar det 3660 kronor för två vuxna och två barn, inkl 1 övernattning i mycket trångt rum, frukost + inträde till djurparken under två dagar + inträde till familjespa/pooler (obs ta med handduken från rummet annars får du betala extra för handdukar vid poolen, 10 kr/handduk vilket känns surt och dåligt att det inte ingår). Om du sover någon annanstans och bara köper parkbiljetterna kostar det 310 kr för vuxna respektive 260 kr för barn, dvs om man delar upp det blir det 1140 kronor för djurparksinträdet och 2520 kronor för rum och frukost. Mycket pengar! För 2560 kronor kan du på lyxhotell i Stockholm eller någon annan storstad.
  2. Servicen är lite korthuggen och opersonlig. Man förväntas till exempel läsa det finstilta i broschyrer om att tex handduk inte ingår vid poolen.
  3. Det blir lätt lite mycket Ålandsbåt-stämning med överförfriskande småbarnsföräldrar. Ska man överhuvudtaget servera alkohol på ett familjespa? tänker jag.

Kommentera