Greklandsdrömmar!

Det började med första charterresan med pappa till Naxos som 12-åring, fortsatte med två galna ö-luffar till Mykonos, Samos och Corfu, och sedan en aktiv mamma som ordnade qigong-kurser på Egina innan jag själv valde Hydra, Amorgos, Poros och sen Elounda på Kreta.

Jag känner lite extra för Grekland, inte minst nu när de kämpar i motvind på alla sätt.

Grekland har massor av sköna hotell – här är en Kretafavorit:

Första gången vi var här bodde vi på Porto Eloundawww.portoelounda.com, en lyxig men prisvärd resort med egen sandstrand, fina naturområden, tennis, golfbana, gym och barnklubben Childrens Ark. Här ligger också Europas första Six Senses Spa med behandlingar i världsklass och yoga med mera. Hotellet ordnar även yoga-retreats, se erbjudanden på hemsidan.

Pris från ca 2000 kr/natt (våga pruta:) för dubbelrum för hela familjen inklusive frukost. Vissa har delad pool, där du kan hoppa i direkt från rummet! (Det rum som fotbollsstjärnan Ronaldo och hans ryska fotomodell-flickvän checkade in i efter fotbolls-VM 2010 var något dyrare…)

Men hittar du billiga flygstolar behöver det inte bli dyrare att semestra här än på ett vanligt charterhotell.

Nyligen åkte vi tillbaks till Elounda och bodde då på grannhotellet Elounda Peninsula www.eloundapeninsula.com som är lite vuxnare, lyxigare och lugnare. Här kan du bo i sviter med egen pool eller egen trappa ner i det korallgröna havet och (mot tillägg) göra utflykter med hotellets egen yacht eller segelbåt. I servicen ingår till exempel packning av bilen om man så önskar. Här finns också en privat sandstrand, samtidigt som du har tillgång till all service på Porto Elounda.

Vill du bo lite billigare rekommenderas Hotel Ilion, www.elounda-ilion.com som har dubbelrum från endast 500 kronor/natt, och ligger på andra sidan byn Elounda med utsikt över ön Spinalounga.

Vad har du för Greklandsfavoriter? Tipsa gärna.

Hit längtar jag tillbaks.

 

 

 

En kommentar

 1. A-K skriver:

  Jag skulle verkligen vilja åka till Grekland. De verkar ha många sevärdigheter och jag älskar gamla byggnader. De skulle vara häftig att få se antika tempel mm :)

  Kul att du är tillbaka med books&dreams nu. Jag har saknar yourlife. Älskade eventen :)

  http://aks.blogg.se/2012/june/books-dreams.html

  Jag var ju tvungen att göra ett blogginlägg när jag såg att det var nytt på gång. Bilder från ett yourlife event också :)

  Kram

Kommentera