Hotell med bibliotek uppåt väggarna

Jag har en förkärlek för hotell som satsar på böcker i inredningen. I New York är de väldigt bra på det. Tidigare  har jag skrivit om Library hotel. Men just nu är jag mest sugen på att få besöka The Nomad hotel, ett systerhotell till lyxiga The Mercer (som också har fina bokhyllor i lobbyn). Kolla nedan, vilken biblioteksbar! Och vilka rum! Fristående badkar får mig för övrigt också alltid på fall. Dessutom hyllas hotellets restaurang i New York Times.

Tyvärr tillhör Nomad de mer exklusiva hotellen man får spara och längta till länge. Men håll utkik efter erbjudanden. Dubbelrum går att finna för cirka 2500 kr/natt.

/Carina

Nomads biblioteksbar. Kan jag får sitta här i timmar, tack!

Nomads biblioteksbar. Kan jag får sitta här i timmar, tack!

Tavlorna, böckerna, fåtäljen, sängen, lampan. Jag skulle kunna flytta in i detta rum.

Tavlorna, böckerna, fåtäljen, sängen, lampan. Jag skulle kunna flytta in i detta rum.

Och ett fristående badkar mitt i rummet som pricket över i:et!

Och ett fristående badkar mitt i rummet som pricket över i:et!

 

En kommentar

  1. Annelie Karlsson skriver:

    Hej carina, härlig guide till magnifika hotell ! Precis vad jag behöver! JAg skulle vilja skicka dig en bok om Marseille, som är Europeisk kulturhuvudstad i år, snälla gå in på http://www.frankofon.se och se om det kan vara något för er eminenta tidskrift. Jag skickar gärna vår senaste utgåva, behöver bara en adress!!
    Vänliga Hälsningar och bonne soirée
    Annelie Karlsson

Kommentera