Tvivel…

Det här är faktiskt riktigt coolt! Jag googlade min bok Den åttonde dödssynden och hittade den både på adlibris och boktipset!

Först kändes det bara helt fantastiskt! Det ska faktiskt bli en bok! Men så nästa tanke, som en knytnäve från sidan: Folk ska läsa den…

Missförstå mig inte nu. Det är klart jag VILL att människor ska läsa min bok. Självklart! Men när det blev så verkligt, att den finns att bevaka på adlibris och kan betygsättas på boktipset, då gick det upp för mig att den snart finns ute där för människor att läsa den, som … kanske inte tycka om den.

Även om jag vet att det kommer att hända, och det förstås är helt okej (alla kan inte älska min bok, alla ska inte älska min bok), så är det ändå en jobbig tanke. Hu! Jag ryser… Tänk om jag blir fullständigt sågad! Tänk om folk skrattar? Tycker att jag är värdelös?

Det har hänt flera gånger under skrivprocessen att människor i min närhet har frågat om jag är nervös för vad folk ska tycka när boken kommer ut. Jag har alltid svarat att jag inte kan tänka på nu. Jag är glad för det i dag. Att jag inte funderade på det medan jag skrev. För det går inte att lägga ner så mycket tid och möda, under så lång tid, samtidigt som man tänker på att det faktiskt kommer att finnas människor som inte tycker om boken.

Det är ett tag kvar till augusti, och än är det en del saker att göra med manuset. Jag ska försöka lägga alla tvivel åt sidan så länge. Och när boken sedan kommer ut ska jag försöka vara tacksam för alla läsare – även de kritiska!images

Kommentera