Har du inte tid att läsa…

…har du inte tid att skriva. Så säger Stephen King och jag lyssnar på honom!

photo-11

 

Kan verkligen rekommendera hans bok Att skriva: en hantverkares memoarer! Jag älskar hans inställning till författandet. Det finns alldeles för många skrivande människor som tror att det som flödar ur deras fingrar är heligt, och att det är ett övergrepp om någon vill ändra eller redigera. Jag har sagt det förr, jag säger det igen: Alla texter behöver redigering! Mycket redigering. Mycket bearbetning. Jag brukar tänka på mig själv som en hantverkare. Det finns några gudabenådade författare som är genier, och allt de rör vid blir guld. Men de är försvinnande få. Och vet man inte säkert att man tillhör den promillen som är genier så är det bäst att tänka på sig själv som hantverkare. Det är mitt råd!

Men tillbaka till det där med att läsa för att kunna skriva. Jag älskar ju att läsa, så jag gör det ju inte bara för att kunna skriva. En bra sak med mitt jobb är att jag får läsa nya böcker – och recensera! Här är den senaste boken jag recenserade och titta så fint de har lagt mitt citat på omslaget:

unnamed

En bra debut! Dränkt av Frida Andersson Johansson. Roligt med en ny svensk skräckförfattare! Läs min recension i nästa nummer av Damernas Värld (kommer i butik 10 mars).

2 kommentarer

  1. […] Såhär skrev Rebecks Edgren Aldén på sin debutantblogg hos Books & Dreams här om dagen:  […]

Kommentera