Boktokig?

Jag älskar böcker. Inte bara att läsa dem. Jag vill ha dem, äga dem, sortera in dem i min bokhylla efter genre och bokstavsordning (inte färg). Det här är verkligen en passion!

Vi får många recensionsex till jobbet, och en av mina stora laster är att gå till de där högarna och plocka med mig hem. Trots att jag får många böcker via jobbet, så är jag en av adlibris storkunder… I dag till exempel har jag beställt tre. Om ni är nyfikna så var det: Att föda ett barn av Kristina Sandberg (som vi ska läsa i bokklubben jag är med i), Hem: ett reportage om Sofia Rapp Johansson och om samhällets omhändertagande av barn av Tinni Ernsjöö Rappe (min vän och medförfattare till Skriet från kärnfamiljen, vill inte ha den som gåva, utan vill stödköpa – för det tycker jag faktiskt att vänner ska, så långt de kan) och Låt mig ta din hand av Tove Alsterdal.

Jag är också barnsligt förtjust i min bokhylla! På en fest för ett tag sedan – råkade vara en förlagsfest – blev jag kompis med en tjej, framför allt för att vi råkade upptäcka vår gemensamma fascination för bokhyllor!

Min dröm är att ha ett bibliotek. Tyvärr är inte huset tillräckligt stort. Men jag fantiserar om en ny platsbyggd bokhylla på övervåningen, bara för att min bokhylla på nedervåningen är överfull.

Så här fin var min bokhylla efter vår renovering (då jag sorterade in alla böcker igen) för ett och ett halvt år sedan!

1170244_216159045230039_1595913275_n

Och i dag (1,5 år senare) är den full… och böckerna samlas på hög på flygeln…

bild 2

Och så tog jag en bild på mitt nattygsbord också… Räknade till 16 böcker (så här ser det alltid ut):

bild 1

Det sorgliga med denna passion och fascination är att jag inte hinner läsa alla böcker! Max läser jag 3–4 i månaden, och det är ju inte alls så många som jag skulle önska.

Hur gör andra för att hinna? Hur hinner ni? Och varför har jag ett så stort behov av att ÄGA böckerna (jag älskar ju bibliotek också)?

Hälsar boktokig

Ps. Ni som ville ha min bok Skriet från kärnfamiljen – jag har inte glömt er! Har plockat fram böckerna ur mina lager, och ska skicka till er i början av nästa vecka! Ds.

 

2 kommentarer

  1. Disa skriver:

    Vad gäller tid att läsa vet jag inga råd tyvärr, men vad gäller önskan att ha massvis med böcker så kommer min personliga nog mycket från min barndom. Jag mins när mina föräldrars bokhylla verkade outtömlig och jag kunde gå dit och alltid hitta något nytt och spännande som passade min sinnesstämning. Jag försöker nog se till att samma sak gäller min egen bokhylla. Det blir ett äventyr att upptäcka den. Det skulle aldrig vara ett lika stort äventyr att upptäcka världen om du kunde upptäcka hela.

    • Rebecka Edgren Aldén skriver:

      Ja, jag tror att du har rätt! Jag minns när jag började gå på upptäcksfärd i mina föräldrars bokhyllor. Som tonåring läste jag många deckare (Agatha Christie, Jan Mårtensson bland andra), spionthrillers (John le Carré till exempel) och andra världskriget-dokumentärböcker på grund av min pappa. Och så en massa psykologiska böcker av författare som Torey Hayden och Hannah Green (min mamma är psykoterapeut), men även Erica Jong, Marilyn French och andra feministiska 70-talsförfattare! Jag skulle verkligen önska att mina barn en dag självmant går på upptäcksfärd i min bokhylla! Nu är det mer jag som leder dem dit 😉

Kommentera