Jag ska ge ut en bok!

omslag

Ibland slår det mig: Jag har skrivit en bok! Och den ska komma ut.

Människor ska läsa. Människor ska betala pengar för den, kanske bli nöjda, kanske bli besvikna. Alla kommer att tycka något. Det spelar ingen roll hur mycket tid och möda jag har lagt ner, för läsarna är det bara en bok, vilken som helst. Några timmars eller dagars tidsfördriv. Värda eller bortkastade. Upplevelsen är helt deras och det är ju så det ska vara.

Jag har skrivit en bok och den ska komma ut!

När jag tänker så får jag nästan svindel. Jag har ju velat bli författare så länge jag kan minnas. Okej att jag har gett ut en debattbok tidigare, men det är inte riktigt samma sak. Det här är ju en roman! En spänningsroman!

På många sätt är det bra att processen att ge ut en bok är så lång. Mitt antagningsbesked från Norstedts kom för över ett år sedan. Mycket har hänt sedan dess. Under den långa väntan hinner man förbereda sig. Vänja sig vid tanken. Ta in det i små, små smulor. Ungefär som när man blir gravid. Längtan, krämporna, sömnbristen. Nu får det gå som det går, bara den kommer ut.

adlibris

Extra verkligt blir det när jag googlar på Den åttonde dödssynden. På adlibris finns den redan. Och på Bokus och på en massa andra nätbokhandlar.

När jag slår på Boktipset.se ser jag att en läsare redan har satt upp den på sin Vill läsa-lista. Då dunkade hjärtat lite extra hårt (tack!).

Det är en bok, en i mängden. 22 000 nya böcker kommer ut i Sverige varje år. Min är bara en av alla dessa böcker.

Men den är min!

8 kommentarer

 1. Bokglam skriver:

  Vilken underbar känsla!!! Kan bara föreställa mig hur overkligt men samtidigt underbart det känns. Har lagt den under bevakning på Adlibris nu :)
  /Heléne

 2. Simona skriver:

  Härligt Rebecka! Minns känslan EXAKT! (Och har den fortfarande, varje gång) Kram!

  • Rebecka Edgren Aldén skriver:

   Efter fem böcker, Simona! Visst är det fem? (Jag har läst fyra än så länge, har den femte kommit ut?) Otroligt! Fast jag kan föreställa mig det. Det här är ju egentligen min andra bok, men det känns annorlunda med en roman jämfört med en debattbok.

 3. Simona skriver:

  Den femte släpps 12/5, det blir release och ALLA är bjudna. Förstår att det speciellt med en roman – det ÄR speciellt. Ser fram emot att få läsa den!

 4. Sofia Fritzson skriver:

  Vad roligt! Vilket fint omslag den har!

Kommentera