Redigering i paradiset

I fredags fick jag tillbaka manuset från min redaktör på förlaget. Jag har tagit ledigt hela veckan för att gå igenom hennes förslag på ändringar. Superkul och spännande. Eftersom jag ändå var ledig passade jag på att åka iväg.

Nu är det måndag och min arbetsplats ser ut så här!

mald1

Jag är på Maldiverna! På en riktig paradisö, Club Med Finolhu Villas. Vi bor i en fantastisk ”water villa” med egen trappa direkt ner till havet (och egen minipool). Så otroligt lyxigt. Här ska jag bara vara, vila, skriva och läsa en hel vecka.

mald6

Och bada förstås.

Jag har med mig 6 spännande böcker (en är digital).

mald3

Karolina Ramqvist Den vita staden

Tove Alsterdal Låt mig ta din hand

Sofie Sarenbrant Avdelning 73

Lena Dunham Not that kind of girl

Erland Loe Inventering

Anna Jörgensdotter Drömmen om Ester

I går läste jag Karolina Ramqvist Den vita staden. Vilken bok! Otroligt imponerad av hennes språk och stämning. Så mycket kropp, så lite känslor (eller egentligen mycket känslor, men lite språk). Och så vintern, isen, snön som förstärker utsattheten. Karin, som introducerades i boken Flickvännen, har här blivit lämnad av sin gangster till pojkvän med deras gemensamma bebisdotter Dream. Karin är isdrottningen som likt isen på sjön utanför tvingas tina upp för att kunna ta hand om sin dotter, så även om dottern ses som hinder och den som drev John iväg är hon kanske också Karins räddning. Karin är utsatt på så många sätt. Ensam i den stora dyra villan som Kronofogden snart ska mäta ut. Har inte vännerna eller det sociala skyddsnätet. Har inte språket. Har inte heller mognaden och självinsikten som krävs. Hon blir bara kropp. Otroligt intressant och så skickligt skrivet (det är som att språket speglar Karins person, distanserat, knapphändigt, inget överflödigt och rätt torrt). Jag ska inte avslöja vad som händer, men jag kan verkligen rekommendera den!

Vissa meningar kommer att leva kvar i mig länge: ”Det var han som velat ha barn men det var hon som hade fått det.”

I dag ska jag (förutom att jobba med mitt eget manus) läsa Erland Loes bok om poeten Nina Faber som hämnas på sina kritiker. Jag var och lyssnade på honom på förra bokmässan och har varit sugen på att läsa den sedan dess.

2 kommentarer

  1. Bokglam skriver:

    Men herremingud vad avis jag blir på dig! På gränsen till missunnsam faktiskt.. Ser så sjukt härligt ut!!
    Ska snart läsa Den vita staden, kul att du gillade den :)
    /Heléne

  2. Rebecka Edgren Aldén skriver:

    Ja, Heléne, jag är nästan avis på mig själv 😉 Den vita staden var så bra som alla säger.

Kommentera