Juni är det nya maj!

Juni är det nya maj. Så mycket som händer. Avslutningar, sommarfester, bröllop och samtidigt – jobba in så att man hinner gå på semester.

Sedan mitt förra inlägg har jag hunnit gå på två fester till, tävlat (och vunnit guld) med mina gymnastiktjejer (jag tränar två grupper i truppgymnastik) och gått på Gröna Lund. I kväll är det dags för nästa fest (för min sons klass) och på onsdag är det skolavslutning.

Nej, jag har INTE hunnit skriva en rad.

I torsdags var det sommarfest på mitt förlag Norstedts. Det var verkligen supertrevligt! Kvällens bästa möte var med Maria Sundberg som har gjort mitt omslag. Jag hade inte träffat henne tidigare, men vi fann varandra direkt! Det var precis som när jag såg hennes förslag första gången. Jag hade kommit med några idéer, men det här var inte alls inspirerade av dem – och jag älskade det från första stund! Det var verkligen över förväntan. Jag hade inget att anmärka på, så det blev tummen upp direkt.

Maria

Här är jag och Maria Sundberg och min förläggare Peter Karlsson.

Det första Maria sa när vi blev presenterade för varandra var: ”Jag älskade din bok!” Och jag kände verkligen att hon menade det! Förmodligen var det därför hon lyckades så bra med omslaget. Jag sa det till henne också – att jag hade älskat det från första stund, och hon sa att det hade varit väldigt lättjobbat, eftersom det inte var några anmärkningar eller ändringar.

omslag

Visst är det fint? Det här är alltså första (och sista) versionen!

På Norstedts fest träffade jag också en riktigt författarförebild: Mats Strandberg. Jag älskar ju Cirkeln! Tycker att den är helt fantastisk, önskar nästan att jag var 13-14 år igen, så att jag fick uppleva den som tonåring. Min 11-åring har läst första boken helt själv och hon är också helt galen i den!

Mats var hur trevlig som helst och rekommenderade mig att skriva för barn och ungdomar. Det skulle verkligen vara kul att göra det någon gång. Jag älskar ju barn- och ungdomsböcker! Slukar dem fortfarande.

Mats

Här är jag och Mats Strandberg.

På festen träffade jag också otroligt duktiga Karolina Ramqvist. Jag älskade ju hennes senaste bok Den vita staden. Även Alltings början var helt fantastisk, och särskilt rolig för mig eftersom jag gick på samma skola som hon – och kände igen det mesta i Sagas liv.

Tomheten jag hade känt efter att jag lämnade in manuset för tryck försvann faktiskt lite på den här festen. Det kändes med ens riktigt kul igen att snart komma med en bok. Att Maria älskade den hjälpte ju till. Nu vet jag att en person läst och tyckt om den. Det betyder mycket.

Kommentera