Kan jag få ett signerat exemplar?

När man har skrivit en bok så får man alltid ett antal böcker att ge till nära och kära. Förslagsvis sin familj och de som har hjälpt en på vägen (det är ju några stycken). Det är lite olika antal, men jag får 25 av min Den åttonde dödssynden.

Nu gäller det att fundera på vem jag ska ge de där exemplaren till. Det är ju många som bett om en bok… Sedan den kom från tryckeriet är det nog den vanligaste frågan jag får: Kan jag få ett signerat exemplar?

Men jag kan ju inte ge till alla! Trist, men så är det. Utöver de 25 exen jag får, får jag köpa den till billigare pris. Men det är ju inte ett alternativ att köpa sin egen bok och ge bort (då går jag ju back på boken jag jobbat med under flera år).

Egentligen vill jag ju att folk köper den! Om ingen gör det så kommer jag ju med all säkerhet inte få ge ut en till (även om jag lyckas skriva klart nästa). Min dröm är att en dag kunna skriva på heltid, men för att nå dit behövs det människor som köper böcker, och ja, förstås de jag har skrivit.

Jag köper själv många böcker – och jag brukar tänka att om jag gillar en författare och vill att den ska kunna fortsätta skriva så måste jag ju stödja den på något sätt, enklast genom att köpa deras bok, men också genom att prata om den och rekommendera den, kanske visa den på bild i sitt flöde på facebook eller instagram – eller som här i bloggen, här visar jag massor av böcker.

Men varje gång någon ber om ett signerat ex så blir jag ju också så otroligt smickrad och bubblande glad! Någon vill ha min bok, och jag VILL ge bort boken. Även om jag inte har så många.

Samtidigt vill jag absolut inte att någon vän ska känna sig tvingad att köpa den… Tack gud för biblioteken!

 

 

3 kommentarer

 1. kuggekugge skriver:

  Hmm, tror du inte att folk menat att de vill att du signerar deras exemplar? Att de köper boken men vill att du signerar? För om alla förväntar sig att de ska FÅ boken av dig är det ju lite tokigt och då förstår nog inte folk heller hur mycket arbete du lagt ner på skrivandet.

  • Rebecka Edgren Aldén skriver:

   Det är faktiskt några som sagt att de ska köpa, och att jag sen ska få signera. Men många frågar om de kan få ett signerat ex. Kanske menar de att de ska köpa, vad vet jag. Jag känner mig i alla fall väldigt snål när jag inte kan ge bort den. Jag VILL ju ge boken till vänner och bekanta. Men jag kommer inte kunna ge till alla.

   • kuggekugge skriver:

    Kanske du får säga att du så klart signerar när de köpt boken? Speciellt de i din närkrets måste förstå att du inte kan dela ut boken till höger och vänster?

Kommentera